Hjemmeseier etter sesongslutt – fotballhistoriene du ikke visste

Dersom du ikke vet hva du skal kjøpe til jul så har jeg et godt tips. I alle fall dersom mottakeren liker fotball, er glad i årets Norgesmester – og liker å mimre.

Forandring fryder! Fra seriemester til Norgesmester.

Forandring fryder! Fra seriemester til Norgesmester.

I flere år har Molde FK utgitt bøker etter serieslutt. Med litt vekslende hell, må jeg si. Men nå begynner det virkelig å bli bra. Årets bok «Forandring fryder! Fra seriemester til Norgesmester» er en veldig bra bok – for alle som er glad i Molde Fotballklubb. Og det er ikke få…

Dette er en bok du trygt kan gi bort til jul.

Moldes Tommy Høiland scorer 4-2-målet og det er slutt for Rosenborg i cupfinalen. Alle bilder: Odd Roar Lange

Moldes Tommy Høiland scorer 4-2-målet og det er slutt for Rosenborg i cupfinalen. Foto: Odd Roar Lange

Boka er skrevet av Olaus Brunvoll og Per Tormod Nilsen. Men det er en annen bidragsyter som fanger den første interessen. Ole Gunnar Solskjær forteller med egne ord hvordan han opplevde cupfinalen 2013. Et spennende innblikk i hvordan han opplevde de uforglemmelige 90 minuttene på Ullevaal stadion.

Hoveddelen av boka er en kronologisk oppsummering fra årets kamper. Fra treningskampen Molde-Widzew Lodz 23. januar 2013 (Tap 1-3) og til og med cupfinalen 24. november hvor Molde vant 4-2 over Rosenborg.

Historien

Du får en kort oppsummering av hver kamp, oversikt over spillerbørser fra landets største aviser pluss lokalavisa, kampfakta (som gjerne kunne inneholdt scoringene i den gjeldende kampen) tabellsituasjonen, resultater fra hele serierunden – og hvordan tabellsituasjonen var på samme tid de to foregående årene.

Et stort pluss i årets bok er glimtene bak klubbens fasade. Her får du møte noen av klubbens nøkkelspillere – som ikke er ute på gresset på kampdag. Veldig bra.

De andre

Et pluss også for historiske tilbakeblikk og møter med personer som har vært viktig i klubbens 102-årige historie, kapitler med spillere som har forlatt klubben i sesongen og andre som Molde FK-supportere gjerne vil vite mer om. Kapitlet med trenerduoen Richard Hartis og Mark Dempsey kunne med fordel vært oversatt til norsk slik at alle – både unge og gamle – kan lese hele boken.

Et stort pluss  for to sider med fakta fra klubbens cupinnsats fra 1946 til 2013!

Boka får terningkast 5.

images

Bildetrøbbel

Hva er det som gjør at boka ikke får toppscore?

Det er ikke småfeilene som fort oppstår når en bok skal produseres på veldig kort tid. De finnes, men skjemmer ikke vesentlig.

Men først og fremst den veldig ujevne bildekvaliteten og bildebruken.

Jubelbilder fra tapte kamper, samt uskarpe og ufokuserte bilder – og til dels svært slappe bildetekster er ikke bra for en bok som skal være den offisielle gullboka fra en klubb i norgestoppen. Mange steder er det ingen sammenheng mellom bildet og teksten.

Men alt i alt en bok som fortjener å havne under grønne trær som eies av blåhvite hjerter.

**************

Forandring Fryder! Fra seriemester til Norgesmester.

Olaus Brunvoll/Per Tormod Nilsen

160 sider innbundet

Utgitt av Molde FK/2013

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 18. desember 2013, in Cupfinale2013, Fotball, Min mening, Molde Fotballklubb, Rosenborg, Sport, Tippeliga. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: