8000 elskere er bedre enn 2000 hatere

Rosenborgs tid på toppen er forbi. Årsaken er åpenbar.

Y24A2868

Dette røyksignalet kommer til å gi RBK en bot. Samtidig som Rosenborg mener de har Norges beste fans. Alle bilder. Odd Roar Lange

Når man er best i noe så har man bare én konkurrent man må passe seg for. Det er sitt eget speilbilde. I Trondheim og på Lerkendal burde noen startet knusingen av speilene for flere år siden. Men i stedet har de satt opp noen nye. Det har kostet dem den norske fotballtronen – år etter år.

Og jeg tror ikke de finner veien tilbake. Fordi de ikke vil innse at de ikke er best.

Nederlagets time

For Rosenborg er årets cupfinalenederlag mer enn et vanlig nederlag. Fordi det kom mot erkerivalen Molde FK – og fordi den samme klubben fratok dem seriegullet da RBK tapte 1-0 på Aker stadion tidligere i høst. Ingenting er verre enn at lillebror rapper dama di. Jo, det er en ting som er verre. At han gjør det to ganger.

Etter årets cupfinale – hvor Rosenborg ble avkledd og ydmyket stod Per Joar Hansen tilbake og mente at Rosenborg allikevel er Norges beste fotball-lag. Big mistake.

Y24A2859

De er ikke det. De er ikke en gang nest best. De er trolig bare de tredje beste. To andre lag tar gull. RBK tok ingen. Ikke i år. Ikke i fjor – og ikke i forfjor.

De gjør det ikke neste år heller.

Med feil briller

På twitter skriver RBK at de har Norges beste publikum. At de vant både festen og tribunen.

Nei, de gjorde ikke det heller. På festen ble det trøbbel da mange ikke kom inn, til tross for forhåndskjøpte billetter. Og de skaffet seg mange irriterte og sinte fra egne rekker. Og på Ullevaal dummet Kjernen seg ut da 2000 RBK-fans under cupfinalen begynte å synge «Hater, hater Molde by». Og fulgte opp med å fyre opp røyk-granater.

Og det skjedde etter at de prøvde seg på pipekonsert når Moldes Magne Hoseth tok corner.

8000 moldefansen svarte med å synge:
«Elsker, elsker Molde by»

Vakrere kan det ikke gjøres.

Y24A2730

Et deilig svar på en serie barnslige og uverdige RBK-opptrinn. Og all ære til Knut Eirik Gården og MFK-blogg som har tatt initiativ til kampanjen og salg av skjerfene med teksten «Elsker Molde By».

Da sølvlaget hentet sine pokaler hos kronprins Haakon var 90 prosent av «Norges beste publikummere» borte. De hadde forlatt stadion. De snur laget sin ryggen.

Det er disse RBK kaller landets beste fans..!

Gofot-fotballen til Nils Arne Eggen er bare en historie. Som fortelles glimrende av Nils Arne Eggen selv – men som de fleste i Brakka ikke ønsker tilbake.

Knut Olav Rindarøy har nettopp scoret 1-0-målet

Knut Olav Rindarøy har nettopp scoret 1-0-målet

Problembarnet

Rosenborgs største problem heter ikke Molde FK eller Strømsgodset.

Rosenborgs største problem heter Rosenborg Ballklubb.

De tror fortsatt at de er Norges beste fotball-lag – og det er de selvsagt når en ser bakover i tid.

Ferskvare

Men fotball er ferskvare. Og Rosenborg er idag en vare som er utgått på dato – samtidig som de ikke har ingen mulighet til å komme tilbake i toppen før ledelsen, spillerne, de ansatte, Kjernen og alle andre som elsker Rosenborg skjønner at de ikke er best.

Jo Inge Berget utligner til 2-2

Jo Inge Berget utligner til 2-2

Derfor tapte de seriegullet. Derfor tapte de cupgullet.

Og så lenge de er for store på seg selv kommer de ikke til å vinne noe som helst neste år heller.

Magne Hoseth gir Molde 3-2

Magne Hoseth gir Molde 3-2

Moldes Tommy Høiland scorer 4-2-målet og det er slutt for Rosenborg i cupfinalen. Alle bilder: Odd Roar Lange

Moldes Tommy Høiland scorer 4-2-målet og det er slutt for Rosenborg i cupfinalen. Alle bilder: Odd Roar Lange

Y24A3039

Mats Møller Dæhli - et godt øyeblikk.

Mats Møller Dæhli – et godt øyeblikk.

Y24A3111

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 26. november 2013, in Cupfinale2013, Fotball, Media, Min mening, Molde Fotballklubb, Rosenborg, Solskjær, Sport, Uncategorized. Bookmark the permalink. 54 kommentarer.

 1. Godt skrevet Lange 🙂

  mvh Arild Haukaas

  Date: Mon, 25 Nov 2013 22:52:37 +0000 To: arild.haukaas@hotmail.com

 2. HELT ENIG!!!…godt skrevet! 🙂

 3. Hehe.. Norges beste fans forlater Ullevoll etter ett tap ja… Samme som Molde fansen gjorde etter de tapte cupfinalen mot Ålesund… Man husker ikke lenger tilbake enn man ønsker 🙂

  • Man husker ikke lenger tilbake en det en selv ønsker å huske.
   Husker godt at det var lite eller ingenting blått igjen på tribunene etter at AAFK ydmyket Mfk i 2009….
   En skal vel ikke kaste stein når en selv sitter i glassbur….. eller???

 4. Som RBK supporter av det GODE slaget, som heier på mitt lag og ikke buer på andre – Joda det finnes av oss (trollongan kalle vi oss, IKKE klanen ) – er jeg enig med deg. RBK spillerne, trenere og ledelse MÅ få begge beina tilbake på bakken, og starte å trene opp laget til å spille bedre! Sånn som det er nå, er det bare dårlig spill. Så jeg og flere trollonga med meg, håper at RBK vil komme tilbake på topp igjen – men ikke uten full skjerpings på ALLE måta først 🙂 og jeg er ikke verre på det enn at jeg unner MFK årets cupfinalegull, det var vel fortjent.

 5. Det store spørsmålet er heller – hvor ble det av de ufattelige voldsscenene du forutså når det ble klart at RBK skulle møte MFK i cupfinalen?

  Det viktigste med en supporterklubb er å gi laget visuell og verbal støtte fra tribunen, både hjemme og borte. Det får vi til. Der er vi rett og slett ganske gode.

  At vi er gode mener andre lags supportere, som kommer til Lerkendal og opplever oss, og som opplever oss når vi besøker dem på deres arena.

  At vi er gode mener spillerne, som opplever støtten de får på alle arenaer de spiller.

  I supporter-Norge, det vil si blant de andre supporterklubbene, rangeres Rosenborgs supportere for tiden i toppen.

  At du er uenig er greit. Det virker som om du helst vil ha en gjeng mennesker som sitter og holder hverandre i hendene og synger om fred, kjærlighet, blomster og forbrødring blant alle folk. Hold deg gjerne til Molde-supporterne, det går helt fint.

  Rosenborgs supportere arrangerte for øvrig sin egen meget vellykkede fest på John Dee for 400 stykker, og det Ole Dalen gjorde for de rike voksne på Kontraskjæret bryr vi oss ikke om.

  • Jeg er glad jeg tok feil angående konfrontasjoner mellom supporterne. Jeg liker å ta feil når det går den veien 🙂

  • Klanen til rosenborg er for opptatt av å synge hatsanger fremfor å heie frem eget lag.. Blir ikke gull med dårlig stemning..,

   • Og du synes det er bedre at Tornekrattet og resten av Moldes supportere slår til med en lang pipekonsert når Nicki Bille Nielsen entrer banen et stykke ut i andre omgang på Ullevål? At du fremmer Kjernen, som de heter (klanen tilhører Vålerenga), som mer opptatt av å synge «hatsanger» fremfor å heie på eget lag. Tvert i mot! Det er noe som sier hvor ytterst lite du vet om Kjernens opptredener. De synger høyest, best, og stiller som regel med flertall fra supporterklubben på både borte og hjemmekamper! Kjernen møter opp i både motgang og medgang, og vil helt sikkert gjøre det langt inn i fremtiden. Det har i lang tid vært norges beste supporterklubb, og slik vil det fortsette å være. Ikke for deres egen del, men for klubbens del.

   • Det er Kjernen som er omtalt. Ikke Klanen…

 6. Kjernen synger hvertfall. Krattet blir jo sunget ut av alle, selv på egen bane. Tanteklubb.

 7. Kunne ikke ha sagt det bedre selv. Virker som om det er viktigere å hate Molde enn å heie på eget lag.

  • Å heie på eget lag er alltid viktigst.
   Å hate Molde er bare litt krydder i tilværelsen.

   Men selv i cupfinalen var det tross alt forsvinnende lite hatsanger.

 8. glimrende skrevet og sant.ja og mfk må nok passe seg for å ikke gå i samme fella den dagen klubben og fansen blir for høye på seg selv kan nedturen komme å ikke så lett å takle.tror nok det allerede har kommet opp noen speil på aker stadion og blant fansen.så nyt fortjent gull nå mens det er ferskvare neste år er det historie.

 9. Rosenborg tapte iår, men hvordan kan noen påstå at mfk er bedre? 2seriegull på 100år? Det er tragisk at molde trenger røkke å gjelstein for å overleve i norsk fotball, Molde er møkka by å møkka folk

  • MFK på tre år= 2 seriegull og 1 cupgull.
   RBK på tre år= 2 bronsemedaljer og en sølvmedalje i serien og 1 sølv i cupen.

   Rosenborg tapte ikke bare i år, men de 2 foregående sesongene også! Sammenlagt i år mellom MFK – RBK = 5-2 til MFK. Vi slo dere ut av cupen i fjor også, husker du det? Nei det gjør du sikkert ikke for RBK-supportere foretrekker å bare huske ting som skjedde før årtusenskiftet.

   Er lett å se hvem som har hatt mest suksess de siste åra. Rosenborg var best før, men ikke nå lenger. I din kommentar ser vi også hvorfor folk «misliker» RBK-fans! Det er så enkelt som at det eneste som kommer ut av kjeften på dere når dere taper er at MFK, nei vent ikke MFK, men selve byen Molde og folka som bor der er møkk. Dere slutter å snakke om selve fotballen når dere taper og går over til å slenge dritt om steder og helt vanlige folk som bor der. Dere går sikkert over til å bli så usaklig fordi dere vet at dere kommer til å få en rett i fleisen fra (omtrent) samtlige andre supporterskarer i hele Norge med en gang der snakker om selve fotballen og at det fortsatt er dere som er best, og at hele Norges lokomotiv Rosenborg suser videre.. News flash: dere har sporet helt av!

   Ta deg en bolle, gjerne blå. Gullet forresten, kommer stort sett til å være blått i åra fremover også, og da snakker jeg ikke bare om MFK, men også Strømsgodset! Ja dere er faktisk ikke bare bak «lillebror» MFK nå, men også «lille» Godset..

   • Vi husker mye etter årtusenskiftet også. Som da vi gikk ubeseiret gjennom serien, tidligere dette tiåret!

  • Les artikkel du Chris. Fotball er ferskvare og rbk er gått ut på dato. Tragisk at Reitan kaster vekk millioner av kroner i denne klubben for at rbk skal overleve i norsk fotball. Røkke og Gjelsten får iallefall noe igjen fra pengene han putter inn i klubben. Men jeg skjønner deg godt jeg. Skuffelsen du opplever er til og ta og føle på. 🙂 Stakkars deg.!

  • Her bekrefter du jo bare hele poenget! Rosenborg tror de fortsatt er best, fordi de historisk har flere gull…

 10. Utrolig godt skrevet!!!! Kunne ikke vært meir enig! Harde fakta..!:)

 11. Greit å ha litt supporterbriller på, det har vi alle. Men «Hater Molde by» ble aldri sunget under årets cupfinale. Klarer du ikke å argumentere uten å fare med løgn? Temmelig triste greier du 😉

 12. Det speilet du snakker om er visst allerede på plass i Storgata i Molde iflg det som skrives her? Pass deg så du ikke snubler i egenskaper som du tillegger andre. Makan til sjølgod og nedlatende omtale ..

 13. Den ble sunget ja. Selvfølgelig.. Dog ikke like lenge som vi vanligvis hører den.. Uansett så er det greit at rbk sliter litt nå. Da blir kanskje supporterne deres litt mer ydmyke også. For det er den hoveringen og eplekjekke holdningen fra fansen som har fått store deler av Norge til å misslike dere. At veldig store deler av de svarthvite også til cupfinalen var så sikre på seier selv om de ble grundig satt på plass av Mfk i alle spillets faser i møtet på Aker stadion i høst er vel en gåte for de fleste.. Men sånn er det vel når man blir blasert, det henger i…
  PS! Når slo Rosenborg Molde i en cupkamp sist? Hadde fansen til rbk sett litt på den statistikken før søndagen så hadde de kanskje blitt litt mer i tvil. Men nei da, de snakker fortsatt om dette lokomotivet, selv om lokomotivet nå synes å være tomt for både kull og vann.

  • Faktisk er det sånn at Rosenborgs supportere ikke ble virkelig bra før den sportslige motgangen startet. Siden 2005 har vi ikke vært suverene sportslig og vi vet det godt.

   Men supportere flest har det selvsagt sånn at sitt eget lag er best – uavhengig av resultatene.

  • Espen; svaret på spørsmålet ditt om «….Når slo Rosenborg Molde i en cupkamp sist?» er ALDRI! Disse to lagene har møttes i totalt fem cup-kamper i historien. I 1994 vant Molde første semifinale 2-1 hjemme, mens de i returen på Lerkendal spilte 2-2. Molde vant NM-cup det året. I 2009 vant Molde med hele 5-0 mot RBK. Så seiret MFK med 4-3 i 2009 og altså 4-2 nå i årets finale.

   • Litt fotballhistorie:-)
    Rosenborg slo Molde i NM 4-1 i 1967, 1-0 i 1971 og 3-0 i 1973, 2-0 i 1978 og 7-2 i 1984.
    I 1988 var RBK 2-1 før Molde slo RBK for første gang i cupen i 3. september 1994.
    Uken etter spilte lagene 2-2 i returkampen. Molde gikk videre.
    Og siden den gang har Molde tatt alle NM-oppgjørene.

 14. Vi sang ikke hater molde by i tele tatt under cupfinalen så du driter på draget. Har ikke peiling på hva vi sang du.

 15. det var da voldsomt til skittkasting fra moldefansen mot rbk og kjernen.synes det er helt greit at mfk vant dette gullet det var helt fortjent.ja dette speilet som er nevnt er nok allerede på plass i molde,så jeg vil anbefale folk i molde til ikke å være alt for hovmodige for nedturen kan nok komme der og.å være stor på seg sjøl det kan nok molde det vet da vi som bor i nabokommunene.

 16. Kristoffer Eikemo

  Du hørte kanskje ikke at Krattet sang «Hater, hater, hater Rosenborg» før Kjernen svarte? Men herregud, rivalisering må det jo være. Det hører jo med, uansett hvilke personlige meninger man har!

  • tror at krattet hører bare det dem har lyst til å høre og skribenten selv liker å framstille krattet og molde som engler.men sjølgodheta sitter dypt i den lille veistubben som kalles storgata.

  • Tull prat. Dette er oppdiktet fra din side. Krattet har aldri stått og ropt hate hate rosenborg og gjorde det heller ikke under cupfinalen. dere må holde dere til sannheten. For min del gjør det ingenting at dere synker så lavt og roper hate <molde. Det må dre bare gjøre så mye dre vil. VI BRYR OSS IKKE ALIKEVEL. Så bare rop så mye dere vil.

 17. Tror fallet blir like stort for Molde som for Rosenborg når tida kommer…… Makan til selvgodhet i glasshuset!

 18. ja selvforherligelse er godt utviklet i molde og prøve å framstå som bedre enn alle andre,og så ta på seg offer rollen når det passer.

 19. Vittig å se hvordan partene koker her;

  Gratulerer til MFK som vant Cupfinalen, uavhengig av all annen fotball i hele verden som har blitt spilt tidligere. Lykke til neste gang RBK, men sølv er også bra.

  Forøvrig kan jeg meddele at det er idrettsutøverne på matta som spiller ballen og lager statistikken. Syns man burde holde seg til å heie på laget, fotball, og unngå å blande inn usakligheter. Man blir aldri noen verdig vinner om man ikke er ydmyk ved seier. Den beste samurai bærer ubrukt sverd i sliren. Og så videre.

  Ha ett videre fint fotball-liv!

 20. Kamper mellom Molde og Rosenborg vil alltid være det man kan definere som «hatkamper». Tror Trøndere har store problemer med å takle at lille Molde by kan hevde seg såpass godt i norsk fotball, selv rike onkler hjelper til. Men det gjelder jo begge lag.
  Det mest bemerkelsesverdige synes jeg at «Rosenborg hater Molde BY», mens «Molde hater Rosenborg». DET er en viss forskjell. Og det fakta at en voksen RBK fan slenger dritt til min Molde niese bekrefter nettopp dette. Noe er feil.

  • Skal ikke vri det unna på noen måte, men tror faktisk det kan ha med stavelsene å gjøre.. Har ofte hørt slike hatrop fra diverse supporterklubber, og det blir et mønster..:»Hater, hater Molde by», «Hater, hater Lillestrøm», «Hater, hater Bergen by» Skjønner du?

 21. Ja, jeg er enig i at personene i Rosenborg-kulissene burde ha mer bakkekontakt.
  Ja, jeg er enig i at fansen burde ventet med å gå til Rosenborg hadde fått medaljene sine.
  Ja, jeg er enig i at RBK ikke burde synge hat-sanger. Hat hører ikke hjemme i fotball.
  Rivalisering hører fotballen til, men det er en lang vei fra rivalisering, til hat.
  Nei, jeg er IKKE enig i det som du sier: «Rosenborgs tid på toppen er forbi»

  Og jeg er veldig usikker på hvordan du rettferdiggjør at Rosenborg er ferdig på toppen, tatt i betraktning at de tar dobbelt sølv, er nærmere seriegull enn de har vært de to foregående sesongene, ledet tabellen tilsammen tolv runder i løpet av sesongen, tapte færrest kamper, slapp inn færrest mål, og tar medalje #6 på fem sesonger.
  Molde tar, sitt tredje strake gull og femte medalje på fem år.

  Og hvis vi trekker inn denne historien som er tabu for alle som argumenterer for at Rosenborg suger: Ser vi bort i fra sesongene 2005, 2007 og 2008 har Rosenborg tatt medalje hvert bidige år siden 1987. Men nå er jo denne historien «uvesentlig»,

  Men med tanke på det jeg skrev i andre avsnitt:
  Molde har dobbelt-sølv i 2009, gull i 2011 og 2012 og cupgull i 2013. Det er to sølv og tre gull, mens Rosenborg har to gull, to bronse og to sølv, i kronologisk rekkefølge. Selvfølgelig er gull litt gjevere enn sølv og sølv litt gjevere enn bronse, men Rosenborg har fremdeles flere medaljer.
  Og hvis du trekker fra cupen, ettersom «cup er cup» sitter Molde igjen med ett sølv og to gull, mens Rosenborg fortsatt har to gull, to bronse og et sølv.

  Gjentatte ganger hørte jeg under sendingen at Molde ikke har tapt mot Rosenborg på to år. Det er ikke sant, fordi Jonas Svensson ble Match-vinner for Rosenborg mot Molde, 8. juli 2012, altså per nå for ett år, fire måneder og 19 dager siden. Altså for under 18 måneder siden.

  Du tenker kanskje: Prøver han å påstå at Rosenborg er bedre enn Molde?
  Nei. Søndagens resultat, forteller vel at det ikke er så veldig god idé. Men jeg synes virkelig det er latterlig å påstå at Rosenborgs tid på toppen er forbi fordi de de ikke har vunnet på noen år.
  Hvis du bruker som argument for det, at Rosenborg ikke vant noe som helst i år, har jeg gleden av å fortelle deg at de ikke vant noe som helst i fjor, heller.

  For å oppsummere de siste tre sesongene:
  2011: 3. plass i serien etter en turbulent sesong (nesten tilsvarende Moldes 2013-sesong i Tippeligaen, faktisk) Topp 8 i cupen, og deltok ikke i europeisk turnering.
  2012: 3. plass i serien, Topp 16 i cupen, gruppe-3-er i Europaligaen, som ikke gir deg noe som helst.
  2013: 2. plass i serien, 2. plass i cupen, deltok ikke i europeisk turnering.

  Fakta er at Rosenborg er nærmere den suksessen de hadde i ’09-’10 i år enn de har vært de to foregående sesongene. Og hvis RBK-styret bare får litt bakkekontakt, og i det minste lar Perry trene ferdig kontrakten sin, og Rosenborg beholder så mange av spillerne sine som de kan, tror jeg det bare er et spørsmål om tid før Rosenborg er på toppen igjen. Kanskje allerede i 2014.

 22. Espen Vestgård Pettersson

  Rosenborg er ikke best, men de er skatens ikke langt unna heller. Nå skal vi passe oss for å ikke bli for breiale her. Ser tendensen til det hos mange. Jeg KOSER meg med Molde-gull nok en gang, og skal suge på den karamellen lenge. Men vi må også innse at RBK i serien var et bedre lag enn oss. De var kun noen fattige poeng unna gull. Og kun noen fattige minutter unna cupgull. De er gode, vi er gode, godset er gode. Kort fortalt er Norsk fotball på vei opp og frem.
  Jeg elsker rivaleriet RBK og MFK imellom, og la oss la cupfinalen være måten vi forholder oss til hverandre fra nå av. Med respekt for hverandre og en felles kjærlighet til det spillet som foregår på det grønne lerretet i to ganger 45 minutter. La oss som lillebror være den voksne og være foregangsmodeller for oppførsel. La oss være gode vinnere. For gode vinnere klarer å gjenskape suksess.
  Jeg gleder meg til neste sesong. Det blir et bikkjeslagsmål mellom i alle fall tre lag om ligagullet. Om cupfinalen var en forsmak på hva som venter, blir dette vannvittig artig. Heia Molde, Heia fotballen, heia vinnerne!

 1. Tilbaketråkk: Pupper og fotball-elskere er mest populært | Lange Linjer – come inside my imagine nation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: