Molde FKs nye cupfinalevideo er klar

Å lage en god fotballvideo er ikke lett. Ikke å innrømme at den var dårlig, heller. Derfor var det lurt å lage en «ny».

Årets cupfinalevideo markedsføres på Molde FKs hjemmeside. (Skjermdump)

Årets cupfinalevideo markedsføres på Molde FKs hjemmeside. (Skjermdump)

Temperaturen foran årets cupfinale stiger. Det er hett på debattforum og i sosiale medier.  Det har en av finalistene fått merke:
Molde Fotballklubb lanserte med stolthet sin offisielle cupvideo til sangen Blått Gull denne uken. Det gikk ikke som klubben ventet. I stedet for jubel og masse deiling på sosiale medier så gikk ultrafansen «bananas».

På egne og klubbens facebookvegger, på debattforum lokalt og nasjonalt fikk videoen det glatte lag. Eller, rundjuling er vel egentlig den beste beskrivelsen. En håndfull synes den var bra. Et antall tilsvarende et middels stor tribunefelt på Aker stadion synes det var veldig skrale saker.

Ikke logikk i noe som helst, sier lederen for Moldes supportergruppe, Tornekrattet. (klikk på lenken og se flere av reaksjonene)

Skuffelse

Jeg tror kritikken kom overraskende på klubben. En klubb som midt oppe i alle andre cupforberedelser ble nødt til å ta en tøff avgjørelse: De måtte få mediepartner og videoprodusent Tibe til å lage en ny versjon.

Nå skal mye av innholdet kuttes bort, mens fotballklipp skal inn. Den foreløpig nyversjonen var klar i ettermiddag. Du kan altså se den her.

Blir den justert på grunn av reaksjonene fra fansen? spør Aftenposten.no idag.

– Det er vanskelig å svare på, svarer Moldes markedsdirektør Oddvar Talset.

-Nei, det er ikke vanskelig å svare på, mener jeg

Det er klart det er årsaken. Og, det er slett ikke noe nederlag. I stedet bør klubben være smarte og si det som det er:

«Vi har valgt å lytte til kritikken. Filmen ble laget med et lite budsjett, og vi hadde en idé om å vise litt av det som finnes i lokalmiljøet rundt oss. Derfor ble den spilt inn på gassanlegget Nyhavna i nabokommunen Aukra. Men nå ser vi at vår idè ikke falt i smak. Vi spiller på lag med våre tilhengere og derfor gjør vi endringer slik at alle kan bli fornøyd og stolt av produktet. Vi håper de liker den neste versjonen. Og sammen skal vi dra til Oslo og kjempe for at Molde igjen får en kongepokal…» osv 

Det svir

Mennesket er av natur ikke veldig endringsvillige. Og enda mindre er endringsviljen når vi bli tvunget til det. Da sitter det langt inne å innrømme svakheter og feil.

Som journalist vet jeg alt om det! 🙂

Molde Fotballklubb bør være stolte og glade over å ha fans som tør og vil si ifra.

Fotballklubben betyr veldig mye for veldig mange. Og derfor er det mange som ville si i fra når noen «tuklet med klubben deres».

Derfor er den versjonen som nå ligger på nettsiden til klubben en ny og forbedret foreløpig versjon. Den rene «fotballversjonen» presenteres først for publikum i Moldeteltet på Youngstorget i helgen.

Bare på facebook?

Og istedet for å bagatellisere kritikerne fordi kritikken «bare skjer på sosiale medier» så er det smart å invitere dem til dialog, til å lytte og ta dem på alvor.

Jeg synes det er klokt å gjøre endringer på videoen. Fordi, som jeg skrev i denne bloggposten: Cupfinalevideoen har en dårlig ide, er dårlig produsert og har en sang som ikke holder mål.

En plan

Jeg liker ideen om å sparke i gang ballen fra Aker stadion og la den mellomlande på et ikonisk sted hos nabokommunen.

Men fra Gossen burde den vært sparket videre til moldespillere som stod f.eks. på Aksla i  Ålesund, på Høddvoll, på kaia i Kristiansund, til Atlanterhavsvegen og til Trollstigen etc. Før den til sist suste videre til Ullevaal hvor Daniel Berg Hestad eller Magne Hoseth smelte den i krysset.  Sammenbundet av Knut Marius Djupviks sang og store fotballøyeblikk fra 2013-sesongen.

Tør vi  ha kritikere?

Å lage et medieprodukt handler om å involvere folk som tenner på ideen og som ønsker å gjennomføre de. Og å involvere folk som tør å si nei – slik at endringene gjøres før produktlansering.

Jeg tror det kommer til å skje neste gang.

I mellomtiden gleder jeg meg til fotballfest i Oslo. Og til å se den helt nye versjonen av Blått Gull 🙂

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 20. november 2013, in Cupfinale2013, Fotball, Møre og Romsdal, Media, Min mening, Molde Fotballklubb, Sport. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: