Det er bare én grunn som kan frata Molde flere landskamper

Norges Fotballforbund la årets siste landskamp til Molde. Det bør de fortsette med.

bilde

Jeg er nokså på at det ikke hadde kommet 10 000 tilskuere til Ullevaal stadion dersom Norge og Skottland hadde møttes der i kveld. En rekke med tap – og det faktum at de kun er en privatlandskamp er årsaken.

Derfor er det en aldri så liten bragd av Molde FK  å fylle opp nærmere 10000 av de flaggprydede setene på Aker stadion tirsdag kveld.

Det kommer til å bli årets fotballfest på Nordvestlandet.

Fokus på landslaget - i Molde.

Fokus på landslaget – i Molde.

På første klasse

Det norske landslaget har hatt et meget bra opplegg i Molde. Spillerne har trent to ganger på Aker stadion de siste dagene, et stadion som ligger 100 meter fra Rica Seilet hotel som er et av landets mest spektakulære hotell.

En gangbro unna ligger både badeland og treningsstudio.

Nye planer

Forbundet har imidlertid ingen planer om å legge flere landskamper utenfor Ullevaal stadion. Jeg har forståelse for at at Fotballforbundet ikke kan arrangere viktige kamper med stort publikums- og markedspotensiale til andre steder enn Ullevaal stadion (som snart får 28 000 sitteplasser).

Men privatkamper som ikke har publikumspotensiale over 10000 bør gjerne legges til Molde også i fremtiden.
En klubb som de siste årene har arrangert prikkfrie e-cupkvalikk-kamper i tråd med UEFA-spesifikasjoner – og som er blant landets beste arrangører.

De er mer enn klare til slike oppgaver!

Mer landslagsfotball utenfor Oslo.

Mer landslagsfotball utenfor Oslo.

Fotballen sliter med tilskuerflukt. Når du kan få et tallrikt antall busser fulle av tilskuere til å dra fra nabobyene til Molde i dagens drittvær for å se landskamp på nært hold. Og flere tusen tilskuere som allerede har kjøpt sesongkort, et høyt antall cupbilletter til hjemmebane, pluss cupfinalepakker til Oslo til dra til Aker stadion mens det snør og blåser i november – da er det en ualminnelig god søknad om flere kamper på dette nivået.

Grønt gress

Det er selvsagt én grunn som kan gjøre ferden mot flere landskamper vrien: Kunstgress.

Aker stadion får neste år kunstgressdekke. Og det er ikke Norges Fotballforbund så glade for – når det gjelder landskamper.
Jeg tror dette synet kommer til å endre seg i årene som kommer.

Molde har ikke arrangert sin siste landskamp – heldigvis.

 

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 19. november 2013, in Fotball, Media, Min mening, Molde Fotballklubb, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Moro med mye folk! Neste år er VM i Boogie Woogie lagt til Molde. Ingen liten begivenhet det heller! Velkommen skal Molde og resten av Romsdalsfolket være…! Kommer det 1000 av dere skal vi være kjempefornøyd!

  2. Enn jeg da, som kommer fra Kristiansund for å se kampen? Er ikke jeg velkommen til VM i Boogie Woogie. MFK hadde ikke greid å fylle opp stadion uten oss på nordmøre vettu:-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: