Kan ølservering redde norsk fotball?

Ronny Deila mener at du bør få ta deg en øl når du er på fotballkamp. Det gjør jeg også.

bilde(3)

Men de som bestemmer sier nei – samtidig som de selv koser seg med en øl eller et glass vin.

For det er nemlig lommeboka som avgjør hva du får drikke når du er på en norsk fotballarena.

Slik får du øl og vin

Er lommeboka de tykk nok så kan du kjøpe deg en plass i VIP-losjene eller en sponsoravtale med en av landets toppklubber. Dermed får du innpass i klubbenes businessclubs. Og der får du både øl og vin før kampen, i pausen og etter kampen.

Dessuten er kontrollen såpass dårlig at ingen sjekker (godt nok) om de som er i losjene tar med seg alkoholholdig drikke ut på tribunen under selde kampen.

Deilas ønske

-Såfremt det foregår i rimelig rolige former, burde det være lov å ta seg en øl når man er på kamp. Fotball er underholdning. Og her har vi nok noe å lære av tyskerne. temningen på tyske stadioner er helt fantastisk, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Dagens Næringsliv denne helgen.

Kan tribuenene fylles dersom det blir lov til fullverdig servering før en fotballkamp?

Kan tribuenene fylles dersom det blir lov til fullverdig servering før en fotballkamp?

Jeg er helt enig med Deila. For dagens virkelighet er ikke alkoholfri, slik Fotballforbundet og offisielle talsmenn ønsker å fremstille det.

Serveringen på selve stadion er nevnt over. Og er altså lommebok-styrt. Har du kun råd til et sesongkort så blir det ingen øl, men har du råd til en sponsoravtale i tillegg så er det rom for en kald pils.

I tillegg er det veldig mange supportere, som i mangel av stadion-øl finner andre lokale løsninger. Nærmeste pub eller kafè, for eksempel. Helt inntil avspark. Jeg tror at at det kunne blitt mer oppvarming og stemning på stadion dersom de var muligheter til en øl der.

Dagens lokkemat, litt korsang, noen instagrambilder eller ande «småaktiviteter» har ingen virkning.

Jeg mener selvsagt ikke at man ha øl for å berge fotballproduktet. Og det finnes gode argumenter mot alkoholdserveringen.

Mens dagens forskjellsbehandling er urimelig og tåpelig.

Y24A4749

Og – de fleste andre kulturarrangement klarer å hanskes med ølservering og kulturformidlig på samme tid. Det er på tide å modernisere fotballproduktet. Kanskje det kan gjøres med bedre servering på stadion. I tillegg til andre forbedringer.

I praksis bør ølsalget gjennomføres som på mange konsertarenaer. Der du må kjøpe din egen øl, og ikke kjøpe for andre. Det blir litt lengre kø (kan løses med bonger), men problemet med overskjenking reduseres til et minimum.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 10. november 2013, in Fotball, Mattips, Media, Min mening, Molde Fotballklubb, Rosenborg, Solskjær, Sport, Tippeliga. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Det er et ønske at idretten skal være en av få gjenværende alkoholfrie soner. Nå satser Erna-Regjeringen på mer hjelp til rusgiftavhengige og forebyggende tiltak, så blir det for ille, vil det være lettere å få hjelp. For egen del tror jeg ikke øl-serveringen vil redde fotballen. «En sunn sjel i et sundt legeme», som det vel engang het, vil være å foretrekke fremfor fotball gjennom slørete blikk. Fotballen blir ikke bedre av den grunn, selv om det kanskje kan virke slik….!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: