På to hjul i svingene

Det er mulig å oppleve Kosterøyene på fire hjul. Men det enkleste er å satse på to hjul i svingene.

Mopeder med bagasjebrett møter du overalt. Husk å leie deg en sykkel. Alle foto: Odd Roar Lange

Mopeder med bagasjebrett møter du overalt. Husk å leie deg en sykkel. Alle foto: Odd Roar Lange

Y24A2751 (1024x683) Y24A2763 (1024x665) Y24A2775 (1024x683)  Sykler og mopeder

Den (nesten) bilfrie ferieøya Koster består i utgangpunktet av to øyer. I alle fall hovedøyer. For de vestsvenske øyene består i virkeligheten av et stort antall store og små øyer. Men  der to av dem, Nord- og Syd-Koster er bebodde. I dag har vi besøkt begge. Selvsagt ved hjelp av sykkel. på alsfalt og grusveier bar det av sted på sykler uten gir og uten moderne bremser. Og litt vinglete og uvant i starten. Og tror du at du skal få ungdomssykkel til ungdommer – da tar du feil.

Butikken

Her ble valget mellom voksen- og barnesykkel. Vi valgte to av de siste. Bruk gjerne litt tid på å sjekke at de er så oppdatert som mulig. Ikke fastrustet setestille og ikke for lite luft i dekkene. Vi suste avgårde fra Hotel Egenäs i formiddagstimene. Og tok et stopp etter kort tid på den helåpne butikken på SydKoster, før vi syklet viere på vår oppdagelsestur. Med Langegärde som første mål.  Vi stoppet ikke ved Ateljé Lövås som selger økologiske klær, håndlagde smykker og helgekøyer fra Amazonas.

Vi var egentlig klare for lunsj på Sundets Skaldjurscafé på Langegärde brygge. Men nysgjerrigheten tok overhånd. Så vi tok kabelfergen over sundet til Sydkoster istedet. Ti kroner per person – og vips så var vi over. PS: Billetter kjøpes i automat på land.  Syklene måtte stå igjen på nordsiden. Og her bruker ingen sykkellåser. Heller ikke hjelm…!

Strandkanten kafe og butikk

Strandkanten kafe og butikk

På Sydkoster er det både kafeer og butikker. Gå gjerne til høyre for ferjestoppet og til butikken Strandkanten. Her er det stappfullt av pynteting til hus og hytter – og litt sommerklær. Samt kafe med mat og drikke – og uteterrasse. Stedet er drevet av Maria Wogenius. Og om det ikke er stor plass som er det i alle fall mye hjertevarme. Og spennende innredning, hentet fra maritime gjenstander fra Koster.

Badegleder
Tilbake på Sydkoster ble det pizzalunsj før vi syklet til Långevik for et lite bad og deretter til Kosters Trädgårder. Her er det en stor hage med lokale og eksotiske planter og vekster som venter deg. Rett og slett en en opplevelse for alle som liker hager. Når alt rundt deg er stress og travelhet så er det stedet til von Bothmer du skal besøke. God mat, fantastiske omgivelser og både kunstutstilling og grønne vekster i drivhuset. Verd en time eller to.

Y24A2875 (1024x446) Y24A2844 (1024x683)

Solen har varmet både sjøen og svabergene på Koster idag. Vi har testet begge deler. Veldig kjekt – og godt 🙂
Nå venter Kosterkvelden og -natten. Vi skal ikke sove den bort 🙂

Vil du lese mer:
Sjekk instagram: oddroarlange
blog: www.explorewestsweden.com

www.vestsverige.com

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 25. juni 2013, in Familie, Kosterøyene, Romantisk reise, Sverigeferie. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: