Denne puben bør du besøke i København

København har flere hundre puber. Og det er mange av dem som er bra.  Vi har funnet samme favoritten, den danske kronprinsessen og jeg.

Jeg har hatt gleden av å reise mye i København. Og fra tid til annen dukker det opp noen puber som stikker seg ut. Det gjør virkelig Mikkeller i bydelen Vesterbro. Her trives vi – både kronprinsesse Mary og jeg.

Kronprinsesse Mary på besøk på Mikkeller. I sommer er det din tur.

Kronprinsesse Mary på besøk på Mikkeller. I sommer er det din tur.

Historien til Mikkeller startet egentlig i 2006 da Mikkel Borg Bjersø og barndomsvennen Kristian Klarup Keller (derav navnekombinasjonen Mikkeller) ønsket å utfordre dansk øl. Og siden den gang har de brygget ca 600 ulike sorter øl. For dem som liker øl er derfor dette et lite paradis.

Bartenderen i Mikkeller

Bartenderen i Mikkeller

Min gode venn Henrik Thierlein viste meg dette stedet. Og det Henrik ikke vet om København tror jeg sannelig ikke er noe poeng i å vite.

Den gjør ikke mye av seg, der den ligger i underetasjen i Viktoriagade 8 BC, Mikkeler Pub. Heller ikke når du kommer inn. I alle fall ikke med en gang.

Enkle designerlokaler, med minimalistisk retrostil.  Designet av det danske firmaet Femmes Regionales. Og denne tidligkvelden, nesten tomt i lokalet. Dèt skulle vise seg å ikke vare lenge. For Mikkeller er ikke stedet for den som vil være alene … 🙂

Ren nytelse

Ren nytelse

Bak disken ser du de små tappetårn på rekke og rad. 20 ulike ølsorter – og det er en krevende jobb for en bartender å kunne holde dem fra hverandre dersom du bestiller et brett med ulike smaker.

Men unne deg gjerne det. For et er en morsom smaksopplevelse. Og de kan sine saker.

Her kan du lese mer om ølfilosofien til Mikkeller bryggeriet

Her finner du Mikkeller

Her finner du Mikkeller (merke A)

Dersom du liker øl, kvalitet, god stemning, hyggelig betjening og kvalifiserte servitører. Da kommer du til å trives på Mikkeller. Og skriv gjerne din kommentar her op bloggen når du har vært der

PS: Du finner også Mikkeller & Friends bar og flaskeutsalg i kjelleren i Stefansgade 35.

Rett over gaten for Mikkeler finner du et fint sted for rimelig overnatting: Woodah Hostel. Her kan du bo for under 300 kroner per natt i København. Jeg har laget denne reportasjen om dette stedet.

Følg med på bloggen dersom du vil ha flere København – og Danmarktips i tiden fremover.

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 3. juni 2013, in København, Mattips. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: