Drømmer du om en natt på slottet?

Ikke er jeg konge, og ikke er jeg rik. Men jeg kan allikevel overnatte på slottet.

I alle  fall hvis jeg er i Danmark. Og det kan du også 🙂
Danmark har, i motsetning til Norge, en lang rekke slott. Og siden det ikke er konger eller dronninger i dem alle, men i privat eie, så må de finne alternative inntektskilder for å drifte herligheten.

For en deilig seng. Og i det runde tårnet til venstre finner du dusjen... Alle bilder: Odd Roar Lange

For en deilig seng. Og i det runde tårnet til venstre finner du dusjen…
Alle bilder: Odd Roar Lange

Hindsgavl Slot i Middelfart på Jylland (mellom Kolding og Odense) er et av slottene som gjerne vil ha deg til gjest. Og jeg er temmelig trygg på at du kommer til å trives der.  Med en fantastisk hage, en nydelig allé og en spennende kjøkkenhage. Og inne på slottet er det også fornemme omgivelser og muligheter til å rusle rundt på en slags oppdagelsesferd.

Og, ikke minst. Du finner rom med denne deilige sengen. Som skapt for romantiske ferier!

Hva du enn gjør, ikke ha det travelt. Ta gjerne to overnattinger slik at dere finner roen og freden. Det er den som gjør hele oppholdet til en uforglemmelig opplevelse. Den mister du hvis dere haster videre neste morgen.

bilde (7)10-12. mai er det livsstilsmesse på Hindsgavl Slot. Det tror jeg blir en spennende opplevelse.

Slottet har to restauranter: Den Hvide Dame og Restaurant Louise. Jeg har spist der én gang – og det var en svært god opplevelse. Anbefaler at du prøver sesongens a`la-cartemeny og følger dagens anbefaling.

Hindsgavl har dessuten sitt eget spøkelse: Den hvite dame.

bilde (3)Her er historien fra Hindsgavl Slotts hjemmeside:

Den Hvide Dame
Engang for længe siden var der en ung brud, som skulle giftes med en herremand på Hindsgavl Slot. På bryllupsdagen var hun klædt i en hvid bryllupskjole, som det hørte sig til, og en prægtig bryllupskaret med fire heste spændt for ventede på hende.

Kareten trillede hen ad landevejen mod slottet, men pludselig blev hestene opskræmt af sælsomme skygger, netop som kareten passerede Bjørnsdammen, og de vilde heste fik kareten til at vælte i vandet. Den unge brud forsøgte med al kraft at komme ud af kareten, men hun var fastklemt mellem sædet og rejsegodset, så lige lidt hjalp det, og hun druknede.

Siden denne tragiske dag har hendes genfærd søgt efter sin kommende ægtemand i slotsparken ved Hindsgavl Slot. Ved midnatstid opsøger hun mænd i slotsparken, men når hun ser, det ikke er hendes udkårende, forsvinder hun med et suk . Hun er iført sin hvide bryllupskjole og giver et svagt lyst skær, og hun er derfor med tiden blevet kendt som Den hvide Dame.

Stedet har flere andre spennende historier. Her kan du lese om hultreet, om dolken, og om Nordens største St.Hansbål, som førte til storbann på slottet.

bilde bilde (5)bilde (8)bilde (2)Her kan du se filmen om Hindsgavl Slot.

Dersom du har lyst til å prøve et slottsopphold på Hindsgavl kan du booke bestillingen her.

Og her finner du en oversikt over flere danske slott og kroer.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 13. april 2013, in Danmarkferie, Danmarksferie, Romantisk reise, Slottsferie. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: