Reisetips til min favorittby

Denne uken kommer FC København til Molde for å spille Euroleague-fotball. Det blir ganske spesielt – i alle fall for meg.

Adam Price – en trivelig kar med en hyggelig restaurant. God mat, god drikke, husk å ta deg god tid (ps: sjansen for at du treffer Adam i restaranten er ikke overveldende stor)

Det betyr nemlig at laget fra min favorittby København kommer til min hjemby. Trenger du billetter til kampen som spilles på Aker Stadion kan du kjøpe det her.
Mens jeg skal bruke litt av anledningen til å gi deg noen gode reisetips dersom du vil bruke  anledningen til å reise til Kongens By før jul.
Trenger du enda flere så kan jeg anbefale nettsiden til Wonderful Copenhagen.

Dagens reisetips finner du i Tivoli i København

Noen artikler ligger allerede på bloggen: For eksempel den om Københavns  billigste overnatting eller turen med en annerledes tohjuling (segway) i København.

Spise med Price

Og vil du ha god mat er det veldig mange steder å velge mellom i København. Ett sted, med en spennende, men ganske fersk historie (startet i 2011) er restaurant Brdr Price inne i Tivoli. Stedet drives av brødrene Adam og James Price. Kjent fra TV-serien «Spise med Price (uttales prise)»
Her kan du se ett av innslagene fra dansk tv. Serien sendes også på NRK (Munter Mat).

Adam Price

Jeg hadde gleden av å spise lunsj med Adam Price forleden. En strålende kar, som har rukket over mye. Og som har vært på besøk i stuen din mange ganger. Og det skjønner du når du leser denne cv-en fra DR:

 • Født 1967.
 • Jurastuderende på Københavns Universitet 1986-90.
 • Men først og fremmest dramatiker, manuskriptforfatter, teaterinstruktør, oversætter, mad-anmelder m.m.m.
 • Blandt Adams mange skriverier kan nævnes: satireforfatter på DR-serierne «Den Gode, Den Onde og Den virk’lig Sjove» og «Det der om søndagen», manuskriptforfatter på tv-serierne Karussel (TV2) og Taxa (DR), idémand bag serien Nikolaj og Julie (DR), hovedforfatter på Anna Pihl (TV2) og senest Borgen (DR).
 • Redaktør på TV2 Drama fra 2001 til 2005.
 • Har anmeldt restauranter og uddelt kokkehuer i Dagbladet Politiken 1992 til 2011.
 • Medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Som brødre vi dele
Brødrene James og Adam Price laver ikke kun fælles mad i tv. Sammen har de også:

 • Skrevet seks musicals.
 • Skrevet et hav af revynumre og -viser.
 • Deltaget som komponist og tesktforfatter i Dansk Melodi Grand Prix 1988. Deres sang «Tid til lidt Kærlighed» med Snapshot blev nr. 2 efter Kirsten og Sørens «Ka’ du se hva’ jeg sa'».
 • Adam har sågar haft en tjans som trommeslager i James’ kapel til en sommer-revy.
 • I 2011 åbnede de sammen restauranten Brdr. Price i København, en restaurant, hvor de med deres egne ord serverer mad, som de elsker selv. Fra bankekød til kaviar.

  Deilige lunsjfristelser

  Tivolimat
  Ta turen til Brdr Price i Tivoli. Se deg nøye omkring, så skjønner du at Pricefamilien har en lang forhistorie i tivolie og teaterbransjen. Se på lampene i taket, få med deg de små detaljene.
  restauranten har en rekke signaturretter. Spør gjerne om dagens spesialitet. Det er et godt tips. Og har du plass: prøv marengskaken til dessert 🙂

  Deilig dessert

 

 

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 19. november 2012, in Danmarkferie, København, Mattips. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: