Idag tok Molde seriegull – med 72 tilskuere

Molde Fotballklubb har brukt èn uke på å lære fotball-Norge to ting. Først hvordan ting ikke skal gjøres. Deretter viste de hele idretts- og næringslivs-Norge hvordan det skal gjøres.

Belønningen blir gull i årets eliteserie. Det ble delt ut allerede i dag. Med 72 tilskuerer på tribunen på det som fortsatt skal hete Aker stadion. For her kunne de følge en historisk pressekonferanse på storskjermer. Inne i stadion pågikk pressekonferansen – der hovedpersonene satt på et opplyst podium med navneskilt foran seg. Som om det siste skulle være nødvendig…:-)

Miraklet

For da alt virket som mest håpløst og klubben hadde hatt sin svarteste dag med et øyensynlig tap av både Ole Gunnar Solskjær, to trenere og en toppspiller samt en stor neve millioner kroner, gikk alt på tverke for klubben.

I dag har vi vært vitne til en ufattelig – og gledelig – forvandling.

Takket være raushet, ydmykhet og klokskap,  samt tre damer og en middag.  For nå viste Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten, flankert av styrelederne Øystein Neerland og Leif-Arne Langøy, hvordan en nærmest mirakuløs snuoperasjon kan gjennomføres. Med rådgiverne Rolf Nereng og Atle Kigen ringside.

Rolf Nereng fra Burson marsteller hvisker et par ord i øret på Aker ASAs Atle Kigen.

Nå vil noen hevde at MFK-bråket startet på grunn av mediastøyen. Jeg mener det er feil. Derimot er det mediestøyen som sørget for at løsningen ble knallbra, og at forsoningen ble gjennomført. Det kokte både i papiraviser, radio/tv, nettaviser og sosiale medier. Klubben hadde mistet kontrollen og det så stygt ut på slagmarken.

I tillegg ble klubbleder Tarje Nordstrand Jacobsen sendt på banen av nettopp klubbeier Røkke med lekkasjen fra interne samtaler i hånda. Det var så villt som det kulle få blitt.

Ingen, absolutt ingen, trodde på forsoning. Ikke i kristiansund,  ikke i Molde og ikke på Konglungen i Asker.

Hadde jeg kunne forutse det som skjedde i dag så skulle jeg satset noen tusenlapper hos Betson – og sittet igjen alene med noen millioner idag.

Skremt av bråk

For i dag bekreftet Røkke at han hadde fulgt med på bråket i media. Både på papir og på nett.

-Det var ikke alt jeg forssto, sa Røkke.

Men han forsto såpass at det så stygt ut. Og da Solskjær hadde merket telefonen hans med 12 ubesvarte anrop var det bare to ting å gjøre:

Ta en mannfolkprat på telefon, Og invitere aktørene med damer til middag. Og når fruene Røkke, Gjelsten og Lyngvær (Solskjær) fant tonen innendørs løste gutta flokene utendørs.

3 av de 72 på stadion

I dag fortalte Solskjær at det var hensynet til familien som var årsaken til at han meldte seg ut av Aston Villa-diskusjonen. Jeg tror ikke nødvendigvis det var ungene som ikke ville flytte, for unger er tilpasningsdyktige og hadde sikkert trivdes godt hjemme i Manchester.

Men Solskjær/Lyngvær har flere familiemedlemmer enn egne barn å ta hensyn til. Jeg tror disse gleder seg stort over å fortsatt ha barnebarna i egen by, og å slippe å se sønnen bli beskyldt for å ha rota det så vanvittig til for en av klubbene i sitt hjerte, Molde.

Smilet og millionene satt løst. Og Solskjær kunne forlate Røkkes slott med tidenes beste avtale. Gjelsten og Røkke overtar til og med Aker ASAs økonomiske forpliktelser. Det er nesten for godt til å være sant.

De 72 tilskuere fikk oppleve en hjemmeseier av de sjeldne. Jeg tror den nye avtalen med penger og smil gjør at Molde tar gull også i år.  Og det starter med tromsø som får juling torsdag. Spillerne er ikke mer profesjonelle enn at denne gledens dag også inspirere dem. Dette skal bli gøy.

Det som undret meg på pressekonferansen var ledergruppens behov for å renvaske Tarje Nordstand Jacobsen, som for tiden er på pappaperm, og derfor ikke fikk være med på det historiske øyeblikk. Ikke fordi han ikke fortjener det.

Men Neerland, Røkke og Solskjær var alle opptatt av at Jacobsen var blitt uskyldig syndebukk. Men det var nå nettopp Røkkeleiren som valgte å bruke klubblederen og hans bunnløse MFK-lojalitet da det kokte som verst. Og da måtte han bli syndebukken i et spill som ofte handler om helter eller idioter. Selv om man ikke er noen av delene.

Reisen hjem

For tre dager siden skrev jeg en sterkt kritisk kommentar til Jacobsens sydentur. Idag, når bildet ser annerledes ut, så tror jeg at nettopp reisen var medvirkende til å løse floken. Kanskje burde han bli hentet i privatfly 😉

Fordi det ble en person mindre i forsoningsprosessen, og det var lettere å skylde på misforståelser og dårlig kommunikasjon når den som hadde blitt brukt til akkurat dette spillet ikke var til stede. En smart og beleilig løsning, mener jeg.

Sist helg var bildet svart hvitt. Men det var ingenav aktørene som ville ha et slikt bilde på veggen. Derfor ble det behov for flere farger. Og som alle interesserte vet:

Bildet er nå malt med gullramme. Og jeg som trodde Tarje Nordstrand Jacobsen kom hjem til et Molde FK i ruin. Så feil kunne jeg ta. Han kommer hjem til et palass som glitrer.

Heldigvis.

Som Øystein Neerland avsluttet dagens pressekonferanse:

– Dette er en gledens dag! 🙂

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 23. mai 2012, in Fotball, Media, Molde Fotballklubb, PR og reklame, Solskjær, Sport. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: