En veldig dårlig dag for Molde Fotball – men hvorfor?

Kjell Inge Røkke er forbanna. Det er Ole Gunnar Solskjær også. Den siste har størst grunn. Men skjuler det best. Han er profesjonell.

For beskjeden om at Aker trekker seg som sponsor fra neste sesong skyldes ikke Solskjærs flytur til Birmingham. Mer om det litt senere.

Den tunge dagen.

Molde Fotballklubb har opplevd dårlige dager før. Nedrykk til 1. divisjon (Adeccoliga), tap av cupfinaleplass grunnet rot med et dommerkort, tap i cupfinale mot fylkesrivalen Aalesund. Ingen av disse tapene har skapt store vansker i forhold til omdømme og merkevarebygging. Dèt har imidlertid det siste døgnets håndtering av Røkke/Aker/Solskjær-saken.

Jeg tviler på om det noen gang har vært svartere dager i klubben. Fordi dette får følger. Og skylden ligger hos ledelsen, ikke manageren. Ikke den avtroppende sponsoren heller. Den skyldes en ubegripelig håndtering av det som har blitt en krise.

For Molde Fotball fraskriver seg alt ansvar, velger seg ut en syndebukk og dundrer løs med kanon for åpne mikrofoner. Hadde jeg ikke vært der og hørt det med egne ører, så hadde jeg knapt kunne tro det.

Det var ikke noe samlet trio som stod foran pressen i formiddag. Det var to mot èn.

» Aker ASA har besluttet å redusere sitt engasjement som følge av vår Managers handlinger», gjentok styreleder Øystein Neerland.

 Hva skjedde egentlig?

Jeg spoler tilbake: Solskjær fikk først lov til å dra til Aston Villa-samtaler i England. Men tillatelsen ble (i følge klubbdirektør Jacobsen) inndratt da reisemåten var den samme som Røkke pleier å ankomme Molde Lufthavn Årø, med privatjet.

Jeg tror ikke Jacobsen var like klar i sin tale når tillatelsen blir trukket som han er nå.  På bekostning av Solskjær.

Reisemåten var muligens ikke den verste. Det var medieoppmerksomheten som skal ha tirret Kjell Inge Røkke ut av alle forståelige proposjoner. Eller gjorde den egentlig det? For Røkke har ikke trukket seg, det er bare Akersponsoravtalen som blir borte.

Et klokt valg.

Solskjær gjorde det en hver ung manager med internasjonale ambisjoner ville ha gjort, han reiste for å ta en prat.

Istedet for å bli stolt over frieriet, ble Molde grinete.

Egoistisk av Solskjær?

Bare dersom han hadde skjønt konsekvensene. Og de skjønte ingen på Aker stadion. Ikke Solskjær, ikke styret og ikke Nordstrand Jacobsen.

Ikke før beskjeden fra Aker kom, om at de nå ville effektuere det tidligere bebudede varselet om opphør i sponsoravtalen med Molde Fotball fra 1.1.2013.

Hvorfor trekker Aker seg fra samarbeidet, mens Røkke og kona skal fortsette et personlig samarbeid med klubben?

Et samarbeidet som innebærer leie av Aker stadion (nå må det vel snart være lov til å kalle det Røkkeløkka..) for 1 kr per år, samt fortsettelsen av Prosjekt Tilhørighet* og fortsettelse av talentsatsingen Akerakademiet (som trolig skifter navn). En personlig pengestøtte verd ca 15 milloner kroner i 2013. (Herav 10 mill for P.T.)

Årsaken til at Akeravtalen forsvinner er enkelt og greit at Akersponsoravtalen ble umulig å forsvare overfor de 1300 øvrige aksjeeierne i Aker ASA. Det har ingenting med flyturen til Birmingham å gjøre.

Det var en ren pengegave, med begrenset verdi for konsernet. Derfor måtte det bringes til ende.

Og klønete nok skjedde det nå, og ikke til høsten. Resultatet ville vært det samme for Molde Fotball. Men nå kan de skylde på Solskjær, det kunne de neppe gjort i november 2012.

Ole Gunnar Solskjær har et ufravikelig krav: Lojalitet.

Dagens verbale henrettelse på Aker stadion blir derfor helt umulig å leve med.

Derfor kan han ikke fortsette samarbeidet med Nordstrand Jacobsen og Neerland.

De er ikke enige om annet enn at Solskjær skal lede de neste kampene.

Dersom Molde FK skulle komme til å spille i Champions League i 2012 blir det ikke med dagens trio i spissen.

Molde Fotball har startet jakten på nye sponsorer for å dekke hullet etter Akerpengene.

De bør også bruke tid til å jakte på en Solskjærerstatter. Han forsvinner også – og det kommer til å skje fort! Det skyldes utelukkende dolkestøtene fra toppledelsen i Molde Fotball.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 19. mai 2012, in Media, Molde Fotballklubb, PR og reklame, Solskjær, Sport. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

  1. Villa har det ikke travelt – hvorfor ventet ikke OGS til seriepauaen om 1 uke? Hadde han en egen agenda. Dårlig dømmekraft. Aker skylder på OGS for å forsere avslutning av samarbeid – håpløst tidspunkt men de måtte ha en sær grunn kanskje? Ledelse som ikke har snøring på kommunikasjon og mediehåndtering, hvor er strategien? MEN klubben er størst for oss i rundt den – OGS setter forhåpentligvis igjen noen spor som vi kan vokse på. At Aker selger aksjene betyr mindre styring fra oslo / og det skal man se kan bli bedre. Velkommen til Brunvolk Stadion neste år ?

  2. Er veldig skuffet over måten styret i Molde og særlig Nordstrand Jacobsen har behandlet denne saken. Opptredenen hans idag var nølende, smålig og rett og slett ikke verdig en direktørstilling. Å gjentatte ganger gå til angrep på treneren sin når man ønsker å skvære opp å gå videre er uforståelig. Neerland klarte ihvertfall å beholde litt verdighet og si fornuftige ting.

    Selv om jeg anser det som helt usannsynlig ville det beste vært om TNJ tok konsekvensen av sin dårlige opptreden i denne saken og gikk av, da ville det være en viss sjanse for å fortsette samarbeidet med Solskjær om Villa ikke gir han kontraktstilbud.

  3. Tror du har tatt en cognac formye….

  4. united supporter eller ? rimelig egoistisk og klønete av alle parter d her….

  5. Hvem skal ut.. som de gjør på Nytt På Nytt

  6. typisk moldenseran ta her da , ska jo legg all skyld å tull på folk fra kristiansund,, !!!????? jaja no sitt di no igjen me na jass uka igjen no da, hahahaha

  7. Tror det er ledelsen I MFK som har tatt seg en cognac for mye jeg….OMG sier jeg bare.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: