Dette er den beste fotballbygda i Norge

Dersom du vil bli veldig god i fotball bør du flytte til Vadheim. Til bygda med 200 innbyggere. Det viser årets fotballstatistikk 🙂

Her, i Vadheim i Sogn og Fjordane er stedet å starte om du vil nå til topps i fotball. Statistisk sett, i alle fall. Foto: Fylkesarkivet Sogn og Fjordane

Det er mange byer som har fostret gode fotballspillere. Men det er neppe noen bygder som, hvis vi måler i prosent, har skaffet flere eliteseriespillere enn Vadheim i Sogn og Fjordane.

Even Hovland er omsider på plass i Molde Fotballklubb. Han har vært god i treningskampene, men er selv misfornøyd med sin egen innsats. Dét lover veldig fra for fortsettelsen – og for seriestarten mot Strømsgodset kommende fredag kl 19.00.

Hovland ble kjøpt fra Sogndal Fotball, men de første sparkene på fotballen ble tatt i hjembygda og moderklubben Vadheim. Ei lita bygd i Høyanger kommune, med rundt 200 innbyggere. Etter overgangen fra Vadheim til IL Høyang spilte Even Hovland fem år i Sogndal før han valgte Molde.

Da det ble bygd bedre vei til Vadheim ble det også lettere for eksportnæringa av fotballspillere. Foto: Fylkesarkivet Sogn og Fjordane

Og det er særdeles imponerende at fotballbygda (det er lov å kalle den for det)  Vadheim også har sendt en annen spiller til eliteserien.

Vegard Gjermundstad (riktignok født i Førde) har gått samme vei som Hovland i starten av karrieren. Han har spilt i Vadheim og IL Høyang før han dro til FC Lyn. Da osloklubben fristilte alle spillere dro han til  Sogndal. Derfra har den høye midtstopperen dratt til Hønefoss foran årets sesong.

Finnes det andre bygder med 200 innbyggere eller færre som har to spillere i årets eliteserie? Jeg vil gjerne ha tips.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 20. mars 2012, in Molde Fotballklubb, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: