Slik blir fjellsportens tindesenter – Hurtigrutens nye reisemål

Norges nye tindesenter blir spydspissen fjord-Norge trenger for å lykkes med helårsturisme.  Og Hurtigruten bør legge om ruta si.

Åndalsnes i Rauma kommune er i full gang med å planlegge Norsk Tindesenter. Et senter som skal stå ferdig våren 2013. Her blir det klatrevegg, kinosal (med visning av mange digitaliserte filmskatter fra Romsdalen og norsk klatring), bibliotek, møterom, internettkafé mm. Helårsåpent og klart for både cruise-, buss-, tog- og bilturister. Samt lokalbefolkningen, selvsagt.

Slik blir det nye Tindesenteret seende ut. Illustrasjon:Reiulf Ramstad Arkitekter AS/Norsk Tindesenter

 

I dagens utgave av Romsdals Budstikke og rbnett.no kan du lese mer om innholdet i det nye Tindesenteret. Og om planene om månedlige «Fjellmøter» i kommunen. Målet med Fjellmøtene er å gi lokalbefolkningen anledning til å komme med innspill og ideer på hvordan Tindesenteret skal bli seende ut.

Illistrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter AS/Norsk Tindesenter

Jeg tror Åndalsnes kommer til å bli en av norsk turismes store spydspisser – eller tinder – de kommende åra. Takket være en systematisk og positiv satsing istedet for den litt mer vanlige «sutringen»  fra en næring som mener at staten og «de andre» (hvem nåde andre måtte være) må ta ansvar og grep.

Satsingen passer perfekt inn i Fjord-Norge-satsingen. Og Hurtigruten bør vurdere Åndalsnes som nyanløpshavn. Fordi Geiranger er i ferd med å prise seg ut som aktuell havn for tramtida, og Hurtigruten alerede «truer» med å droppe havneanløp innerst i fjorden. I Romsdal er det felles havneselskap i Molde og Åndalsnes, slik at cruisebåter (og Hurtigruten) slipper unna med èn havneavgift selv om det er to anløp.  Med halvannen times liggetid ved havn kan turistene få et stor opplevelse ved å besøke Tindesenteret. Og med jernbanestasjon 120 meter fra kaia vil transportmessige for frakt av varer behov også kunne dekkes.

Og når sant skal sies så tror jeg i alle fall turistene ville satt mer pris på å besøke et åtent Tindesenter i Åndalsnes enn å besøke en Narvesenkiosk i Molde. For det er dét som er tilbud ved anløpet i Molde.

Fra årets første "Fjellmøte" i Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 1. desember 2011, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: