Her er en turistvinner

Åndalsnes og Rauma kommune har fjellene og fjorden som skal til for å komme i verdenstoppen når det gjelder spektakulær turisme. Nå satser de også millionene som skal til for å få turistene på plass.

Godt oppmøte på kveldens Fjellmøte i Åndalsnes. Alle bilder: Odd Roar Lange

Om to år skal Norsk Tindesenter stå klart i sentrum av Åndalsnes by. Det blir et spektakulært bygg med kinosal, klatrevegg, bibliotek og mye mer. Om sommeren er det håp om at cruise- og togturister skal legge igjen mye penger i senteret. Og det er jeg temmelig sikker på at initiativtagerne klarer. For Rauma er, ved hjelp av Møre og Romsdal fylkeskommune, divese fond, spillemidler og næringslivet en av de virkelige satserne i norsk reiseliv.

Mens mange roter seg bort på å dele pengene på mange ulike småprosjekt satser Rauma alt på noen få kort.

Romsdalseggen har allerede blitt en suksess. Og Trollstigen blir nasjonal turistveg neste år. Men nytt, spennende besøkssenter på toppen av fjellpassasjen. I tillegg er det bygd et spennende besøkssenter ved rasteplassen ved utsiktspunktet for ”Trollveggkikkerere”.

Dersom jeg skulle satset noen kroner på turisme så ville jeg gjort det i Rauma. For jeg er helt sikker på at de kommer til å lykkes. Etter å ha vært verden rundt og sett på vellykkede og mislykkede turistprosjekt ser jeg at det er nettopp sånne som i Rauma som lykkes. De har naturen, og satser pengene. Og legger til rette for naturbasert opplevelsesturisme.

Artig med små besøksgårder her og der. Og med kortreist mat fra små gardsysteri. Men penger blir det ikke av det. For å si det sånn. Jeg gir blaffen i om maten er langreist bare den er god. (Mer om dette i en senere reiseblogg)

I kveld var det den første av flere ”Fjellkvelder” i Åndalsnes. I regi av prosjektledelsen bak Norsk Tindesenter og Norsk Fjellfestival. De nye planene ble presentert for et entusiastisk publikum, som lovte å stille som dugnadshjelp når byggingen setter i gang neste sensommer.

Rauma har rett og slett fått en entusiasme rundt reiselivet som mange norske kommuner kan misunne dem. Jeg gjør det i alle fall.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 29. november 2011, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: