Sjefen tar grep – for bedre service

Kundene vil ha bedre service. Det vil Elkjøp-sjefen også. Nå skal de ansatte overbevises om at det er lurt. Det bør kunne gå.

Torsdag kveld skrev jeg om en heller miserabel kundeopplevelse hos Elkjøp i Molde. Dagen etter kom varehussjefen på banen, med dyp beklagelse og løfte om at det skal tas grep omgående.

Det tyder på en offensiv som mange andre butikker kan ha godt av å lære av. Noen firma har en klar strategi når det gjelder sosiale medier. De har bestemt seg om de skal svare på åpne blogger/facebook/nettsamfunn eller ikke. Og de har en klar linje for hvem som svarer på hva. Er det bare et spørsmål om en vare eller gjelder det skryt/klage på et produkt eller kjøpsopplevelse. Et hvert firma bør ha en slik plan. Fordi de før eller siden får bruk for den. Og opplever de kritikk, som fra meg sist torsdag, så er det veldig smart å svare alle leserne at de tar det på alvor. Og da må de selvsagt ta et grep i praksis også. For det er selvsagt ingen tvil om at de vil bli målt av framtidige kunder.

DFDS Seaways og Telenor er blant firma jeg følger Facebookstrategien til. Og jeg er ikke fryktelig imponert. Rederiet og teleselskapet tar i mot innspill fra kundene, men svarer helst på direktemail når det gjelder klager. Dumt. Fordi de ikke får vist om de løser problemet.

Telenor er også for trege til å poste nyheter når de opplever problemer med nettet. Mobilnettet har ved flere anledninger falt ut det siste havlvåret, og ved hver anledning har den som skal svare irriterte kunder vært for langt unna den som vet hva som skjer og når. Jeg har ved et par anledninger jobbet med nettutfallet for min avis, og dermed måtte ringe informasjonsavdelingen for å skaffe siste nytt. Og ved disse anledningene viser det seg at de vet mer enn det de legger ut på egen Facebookside. Ikke bra.

Men dagens ros går altså til varehussjefen ved Elkjøp i Molde. Som tok meget kjapt grep, og som tydeligvis vil gjøre noe med kundeservicen i butikken. Veldig bra!

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 12. november 2011, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: