Tøff natt i vente i Volvo Ocean Race

I morgen ettermiddag går starten i Volvo Ocean Race. Og det starter med en knalltøff og søkkvåt natt på seilasen jorda rundt.

Meteorolegene melder om utmerket forhold ved staretn. Med frisk bris utenfor Alicante, og perfekte forhold for tusenvis av tilskuere. Men etter en rundt på banen like utenfor havna i Alicante stikker båtene til havs. I retning Gibraltar. Målgangen på førsteetappen er Cape Tow i Sør-Afrika. Og det blir en våt natt som venter. Krappe bølger og opptil 25 knops vind kommer til å gjøre det hele til en skikkelig husketur for båter og mannskap.

-Vi kommer til å få banket skitten ut av oss allerede i starten av Middelhavet, sier Puma Ocean Racing Teams skipper, Ken Read, som er skipper på denne båten (det er riktignok en helt nye båt siden forrige regatta) for andre gang.

– Vinden vi får i mot er nok til å ødelegge disse båtene, sier Ian Walker, skipper på Abu Dhabi Ocean Racing.

Hvordan ser egentlig båtene ut? Her er en åtte minutters film hvor flere av seilerne tar deg med under dekk og viser deg rundt.

Båtene er strippet for alt som ikke gjør at den kan seiles fortere. Luksus og komfort er helt fraværende. Køyene er av det enkle slaget og du kan heise deg opp slik at du ikke slynges ut av køya mens du prøver å få litt etterlengtet søvn. Og søvnen får du i felles sovepose. Siden ikke mer enn to seilere sover ad gangen trenger man selvsagt ikke sovepose til alle. Og fordelen med soveposedeling er at da flytter du inn i en allerede oppvarmet sovepose.


Se, nyt og drøm.

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 4. november 2011, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: