Hva skjer i hodet til en basehopper?

Hva skjer egentlig inne i hodet på en basehopper? Det har jeg lurt på mange ganger.

Denne boken er verd å lese…

Nå får jeg noen svar. Karina Hollekim ble kjent for mange da hun deltok i TV-serien “Oppdrag Sognefjorden“. Den tidligere fallskjermhopperen fikk livet endret da hun for fem år siden hoppet fra et fly, opplevde at fallskjermen ikke åpnet seg som den skulle, men allikevel overlevde den voldsomme landingen.

Hollekim har jobbet steinhardt for å komme tilbake til actionsporten. Og hun er idag en ettertraktet foredragsholder og inspirator – og friskikjører. Det er ikke uten grunn at hun er i sponsorstallen til RedBull.

Hun har også gitt ut filmen 20secondsofjoy.

Jeg har fått kloa i boka hennes, “Den vidunderlige følelsen av frykt”. Skrevet av Odd Harald Hauge.

Det har vært strålende lesning – og et innblikk i en verden som de fleste av oss nyter best fra utsiden. Nå har jeg vært en lidenskapelig beundrer av basehopping siden midten av åttitallet. Og jeg har gleden av å være bidagsyter i Scissorkickfilms, Gravity, om basehoppingens far Carl Boenish, som kommer neste år.

I boka forteller Karina om et alt annet enn A4-liv. Om en endeløs rekke fysiske skader, men også psykiske ufordringer i overkant av hva som er bra for et barn. Sviktet av deler av familien, reddet inn av en annen del. Om hverdagstraumer og en bratt oppvekst. Kanskje ikke rart at actionsport ble fristende som farbar vei ut av en verden full av bekymringer og sorg.

Men boka er allikevel ingen sorgtung reise gjennom elendighet. Snarere et innblikk – og en oppmuntring til andre som føler at ting er helsvart. Jeg tror både unge og voksne lesere vil ha glede av å lese denne boka. Den gir også, på enkelt vis, en god innføring i hvor teknisk vanskelig basehopping fra ulike element kan være. Veldig bra – for oss som ikke prøver selv.

Fra Oppdrag Sognefjorden. Foto: Sindre Kinnerød

Denne bloggpostene er skrevet før jeg er helt ferdig med boka. Terning kommer derfor senere i dag.

Jeg tar boka med meg i sekken. Sammen med en termos med kaffe og et sitteunderlag. Jeg tar en tur ut i naturen. Og leser resten der.

Karina Hollekim

“Den Vidunderlige følelsen av frykt”

 Odd Harald Hauge

Gyldendal forlag.

Siste del av boka ble lest. Og den innfridde til terning :

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 25. oktober 2011, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: