Engangsgriller blir varig søppel. Innfør pant allerede i sommer.

Tenk deg veien fra Oslo til Kristiansand. 250 kilometer bilvei, tenk deg noen omveier i tillegg. Og at hele strekningen ligger det engangsgriller – tett i tett etter hverandre i en lang rekke. Det er det norske forbruket av engangsgriller. Derfor: Innfør pant, for å unngå forsøplingen.

Atlanterhavsveien – naturligvis. Men er det sånn vi vil se den?

Tanken på pant. Dette er ingen ny tanke. Mange har tenkt den før meg. Uten at det har hjulpet nevneverdig. Kanskje dette kan være et lite bidag for å ta opp igjen debatten. Innfør pant på engangsgrillene! Og gjerne en pant som virker. Både for å få ned forbruket på grillene og for å få nordmenn til å ta med seg søpla hjem. Enten ved at de selv gjør det, eller ved at unger ser verdien av å raide rundt på jakt etter brukte griller. 100 kroner i pant hadde vært tingen. Pluss prisen på selve grillen.

Hva tenker egentlig turistene, når de ser hvordan vi forsøpler den «ubrerørte» naturen vår med engangsgriller? Som vi til og med lar ligge igjen når vi drar hjem.

Alternativt – ha en liten brennbar pappose med grillkull i, samt en liten sammenleggbar rist i posen. Dermed kan du finne et egnet sted for å tømme  grillkullet ut, bruke et par steiner eller lignende til å legge risten på, og bruke posen til opptenning. dermed er det nok å brette sammen risten etter man er ferdig – og ta den med hjem. Dèt må vi da klare. Ellers er det helet ok for meg å forby hele engangsgrillen. Av alle forbudene vi har her i landet, er dette et av dem jeg har stor forståelse for. For 1 million engangsgriller er litt av et søppelberg. Særlig når så mange av dem blir liggende igjen i naturen.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 24. april 2011, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: