Nye fotballsider – men er det noe nytt?

Flere av eliteserieklubbene har fått nye nettsider. Molde og VIF, blant annet. Det er mye bra, men årets nye lag er nok bedre på fotballbanen enn på de nye sidene på nett:-).

 

Jubel på banen. Vi vil gjerne ha det på nettet også:-)

Molde FK lanserte sine nettsider med brask og bram. Firmaet Tibe har laget sidene. Og har jobbet mye for å få de best mulig. Joda, de er bedre enn de gamle. Men teknisk sett innfris ikke forventningene ennå. Først og fremst er sidene bedre tilpasset pc/mac-verden enn mobilverden. Mens  mobillesere vil ha bedre enn dette. MFK-siden bruker mange bevegelige elementer (flash) og dette er tregt å laste ned for mobilbrukere. Av andre ting som trekker ned er avstemningen på siden hvor Tibe har valgt å bruke fagspråket poll. Hvorfor det tekniske ordet poll, når det på norsk heter avstemning? Dessuten har Tibe utstyrt siden med mange halve setninger. Dette gjør siden litt gammeldags og bloggpreget. Regner med at det blir bedre ganske fort. Ellers er det mye stoff for fotballfolket på MFK-siden. Selvsagt mest for blåhvit-fansen. Pluss for mye historisk stoff.

Det er lett å orientere seg på siden. Pluss for siste nytt fra lokale og nasjonale medier. Tommel opp for tydelig link til facebook, twitter og nyhetsbrev.

VIF har en diger annonse øverst på siden sin. Klønete, fordi jeg lurte på om jeg hadde havnet feil… Og en ukegammel nyhet på topp! Men pluss for diskusjonsforumet på siden. Det bidrar til å nærme seg sosiale medier. VIF tilbyr en egen side  for mobillesing, men tar hele 360 kroner i året for å varsle deg om nyheter. Håpløst.

Liker at de har en egen «kjendisblogger» som følger og skriver om livet bak kulissene. Godt tips til andre klubber.

Sarpsborg 08 er den siste siden jeg har sett idag. Ny og enkel side for sesongen. Lite fiksfakseri. Rett og slett kledelig for en klubb som har enkel filosofi, spiller god fotball og som sannsynligvis er på gjesteopptreden i eliteserien.

PS: Her er link til Forbundets side.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 26. mars 2011, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: