Innfør aldersgrenser for blogging

Det finnes idag aldersgrenser for film, kino, dataspill og mye annet. Fordi vi er bekymret for hva barna våre utsettes for. Forståelig nok. Men å være blogger krever ingen bestemt alder. Jeg mener det er på tide å revurdere akkurat det.

For rosabloggerne (unge jenter som blogger om sitt eget liv) dominerer foreløpig den norske bloggverdenen. Det er unge jenter som skriver og det er unge jenter som leser. Dette kommer trolig til å endre seg etterhvert som nyhetens interesse daler og leserne ønsker å vite mer enn hva bloggerne har på seg, at de kjeder seg på skolen, at de ikke liker fisk osv.

Blogging uten aldersgrense kunne vært greit for unge bloggere dersom det var enveiskommunikasjon. Men på bloggen kan du pepres av ugjennomtenkte, hatske innlegg. Anonyme og pågående.

At den populære bloggen «Voe» legges ned er et godt signal. Måtte enda flere følge etter. Ikke fordi jeg ikke kan tåle rosablogger. Men fordi bloggerne er for unge til å takle belastningen det er å bli kritisert i media. Særlig fordi kritikken er personlig og rammer bloggeren selv.

Mest overrasket er jeg over «Voe»s foreldre som har stilt seg bak, pushet og lagt til rette for at en nå femten år gammel jente skulle blottlegge livet sitt i bytte mot popularitet, invitasjoner til party og testing av produkter.

Jeg tviler på om bloggernes foreldre, og her snakker jeg ikke bare om Voes, er like sløve med aldersgrenser som jeg har nevnt over. Til tross for at belastningen og skadepotensialet er mye mindre med film og spill enn kjøret du opplever på bloggplattformen. For film og spill er fiksjon, mens blogg er virkelighet.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 4. januar 2011, in Media, PR og reklame and tagged , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: