Er dette årets beste julekalender-idè?

Tenk deg at du kjøper en julekalender, åpner alle lukene, spiser opp innholdet. Og har lyst på mer. Hva gjør du da? Angrer på at alt ble spist på èn gang? Kjøper en ny?

Elkjøp har gjort et lurt markedsføringstriks for å gjøre sin bytterett bedre kjent. De bruker adventkalenderen sin. Den koster ti kroner, og når du har spist opp innholdet kan du bytte den inn og få pengene tilbake.

Nå håper jeg selvsagt at Vinmonopolet og bryggeriene gjør det samme:-))

Tilbake til Elkjøp: For pengene kjøper du selvsagt en ny kalender, spiser opp, og bytter inn. Det står nemlig ikke noe med små bokstaver om at det er et begrenset antall retur per kunde.

For Elkjøp er dette uansett en veldig smart måte å reklamere for sin 30-dagers bytterett. Enkelt og greit. Og jeg, jeg gikk selvsagt rett i fella.

Og enda verre. Jeg skriver til g med om det. Reklametrikset som fungerer-

Kalender er innkjøpt. Og jeg har åpnet den første luka. Nå var ikke sjokoladen så god at jeg tror jeg orker mer enn en bit per dag. Og den 24. tror jeg at eska går i søpla – selv om panten på ti kroner er ganske høy.

Husker jeg ikke helt feil så har Plantasjen en juletrepant som er like høy som prisen på treet? Da kommer du første gang for å kjøpe juletre pluss alt det andre du MÅ ha. Og så gjør du den samme «tabben» når treet leveres tilbake: du lokkes av januarsalget og handler inn litt ekstra. Vinneren? Plantasjen.:-)

Og sikkert Elkjøp.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 1. desember 2010, in Media, PR og reklame. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: