Nattjakt blir forbudt

Den som liker å jakte i måneskinnslys går en tøffere fremtid i møte. Nå vurderes det nemlig forbud på jakt mellom 21.00 og 05.00. Dermed blir det også lettere å jakte på tjuvjegere som jobber på kvelds- og nattestid.

– Vi mener man med enkle grep kan få et regelverk som både setter klare begrensninger på muligheten til å utøve jakt under dårlige lysforhold, og som lar seg håndheve, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim til Adresseavisen.

Han mener, i følge NTB, det bør være mulig å innføre et jaktforbud mellom for eksempel klokken 21.00 og 5.00, samt å få en «vær varsom-plakat» for all jakt i den mørke delen av døgnet.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) ønsker også et strengere regelverk for nattjakt for å sikre human jaktutøvelse. En egen arbeidsgruppe er oppnevnt for å vurdere behovet for nye regler. Gruppen startet arbeidet i våren 2009, men har ennå ikke blitt enig om et forslag til hvordan de nye reglene bør utformes.

I arbeidsgruppen sitter representanter for skognæringen, jegerne, Fylkesmannen i Møre og Romsdal, Norsk Kennel Klub, Statens naturoppsyn og DN.

– En mulighet er å innføre et forbud mot jakt mellom to klokkeslett, en annen å innføre tydelige retningslinjer for hvordan jakt skal utøves i den mørke delen av døgnet. Vi vil arbeide videre med dette på grunnlag av innstillingen fra gruppen, sier prosjektleder Ingebrigt Stensaas i DN.

I overkant av halvparten av all hjort som felles i Norge, blir felt etter mørkets frembrudd. Dette utgjør nærmere 20.000 hjort på årsbasis.

– Problemet med jakt i mørket er at det kan bli vanskelig å finne viltet. Man risikerer at dyret blir liggende lenge før det blir funnet. Dette er ikke forenlig med en human jaktutøvelse, sier Stensaas til NTB.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 24. november 2010, in friluftsliv and tagged , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: