Lokker turister med nordlys

Innovasjon Norge skrur på nordlyset

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin ønsker å etablere Norge som det nye nordlyslandet, og skrur nå på nordlyset i Europa.

Lokkemat. Foto: Odd Roar Lange

– Vi gir oss ikke, nordlyset skal bli vårt. Ved hjelp av ulike nordlyskampanjer ønsker vi å etablere Norge som det beste landet i verden å oppleve dette fantastiske naturfenomenet, sier Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge i en pressemelding idag

Innovasjon Norge relanserer derfor nå microsiden http://www.visitnorway.com/no/mittnordlys i syv av sine markeder; Tyskland, Russland, Frankrike, USA, Storbritannia, Sverige og Norge. På denne siden kan folk tegne sitt eget nordlys og sende til venner og kjente via facebook, e-post eller twitter. Microsiden ble godt mottatt i fjor med over 1,5 millioner sidevisninger i tilsammen 172 land. Over 13 000 mennesker tegnet sitt eget nordlys.

-I tillegg til denne microsiden, lanserer vi også andre nordlyskampanjer i våre satsingsmarkeder for å lokke flere turister til Norge i vinter, forteller Tuftin.

Salgstopp med nordlys
– Nordlyset er et fantastisk naturfenomen og et effektivt verktøy i markedsføringen av Norge. Det er viktig at vi griper denne flotte muligheten og etablerer Norge som nordlyslandet før noen andre gjør det, forklarer Per-Arne Tuftin.

I Storbritannia lanserte de tidligere i høst et 16 siders supplement i samarbeid med en av de største avisene i landet, the Daily Telegraph. Supplementet som illustrerte aktiviteter og nordlysturer i Nord-Norge gjennom en rekke artikler og bilder, ble godt mottatt og har fått flere briter til å ”se lyset” i følge markedssjef i Storbritannia Catherine Foster.

– Våre partnere som var med i kampanjen, blant annet Hurtigruten, har merket en salgstopp etter at supplementet kom ut, forteller Foster.

I tillegg til store nordlysplakater på undergrunnen og annonser i nasjonale aviser i Storbritannia, blir det også lansert liknende kampanjer i Russland, Frankrike og Sverige for å lokke flere turister til Norge for å oppleve nordlyset.

Filmen ”Jakten på nordlyset”, med den britiske skuespilleren David Spinx har også vist seg å være svært populær, og har vært sett av over 13 000 siden lanseringen i september.

– Vi ser at nordlyset stadig fanger mer interesse verden over, sier Tuftin.

Kineserne ”ser lyset”
Kineserne har også fått øynene opp for nordlyset etter at Innovasjon Norge gjennomførte en egen nordlysuke på verdensutstillingen Expo i Shanghai.

– Vi håper en bevisst og konstant markedsføring av nordlyset i våre satsingsmarkeder vil stimulere til større reiselyst til Norge om vinteren, og at nordlyset blir en like viktig del av Norge som fjordene, avslutter Tuftin.

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 24. november 2010, in flyreiser, friluftsliv. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: