Slik kan fotballen reddes – fire tips

Flere kamper per uke, damefinalen og herrefinalen bytter plass. Og mer bruk av TV-skjerm og underholdning på tribunene. Dette er tipsene som kan redde morgedagens fotballinteresse

Stadig færre vil se norske toppfotball live. Selv om banene,  spillerne og lagene aldri har vært bedre. Hva er det som er feil?

Her er mine tips for hvordan fotballen kan bli mer attraktiv:

1) Kortere, men mer komprimert sesong. Oppstart april, avslutning i oktober. Dete gjøres ved å spille flere kamper slik: Helg, midtuke – helg. Godt trente spillere klarer dette fint.

Tettere program gjør at ikke alle med sesongkort går på alle kampen – på samme som at ikke alle med sesongkort i badeland eller skibakker er på bading/ski hver dag. Men det vil nok bli glissent på sesongkortplassene i mars og november også.

2) Mer bruk av storskjerm og tv-skjermer på banen. Kontroverielle dommeravgjørelser skal også vises. Det vil  vise publikum at dommeren ofte har rett.

3) Cupfinalen for menn og kvinner bytter plass. Det vil si at herrekampen spilles lørdag. Med mulighet til vorspiel i Oslo fredag kveld og seiersfest lørdag. Hjemreise søndag.

4) Kvalifisering til cupen spilles høsten – året i forvegen. Dermed blir det kortere cupsesong og finalen kan spilles allerede i september/oktober.

 

 

 

.

 

 

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 13. november 2010, in Fotball, Media, Sport, TV. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

 1. Hei!
  Flytte cupfinalen? God ié. Men jeg har vondt for å se hvordan det skal påvirke fotballinteressen generelt, folk vil jo ikke strømme til seriekamper i juni bare fordi en kamp i november flyttes fra søndag til lørdag.

  Kvalifisering til cupen året i forveien: Kan nok by på en del praktiske utfordringer, men ingen dum idé.

  Bruk av TV-skjermer på stadion: Ja, såfremt de brukes til noe fotballrelatert (intervjuer, høydepunkter etc.)

  Underholdning: Spørs hva som menes. Ikke fotballrelatert underholdning, ideen om fotballkampen som et totalprodukt hvor det også skulle skje mye annet, ble forlatt ca 2003. Og det var etter at alt det tøyset forsvant at publikumstallene begynte å vokse for alvor. Pauseunderholdning og sånne hjernedøde greier har aldri trukket en ekstra tilskuer.

  Kortere sesong: Den bør nok definitivt ikke bli lenger, men jeg tror ikke flere midtukekamper vil øke interessen selv om man unngår et par kamper i mars.

  Så må du huske at selv om publikumstallene har falt med rundt 20 prosent de siste par årene, er norsk fotball fra et publikumsperspektiv en dundrende suksess, sammenlignet med alle land det er fornuftig å sammenligne seg med. Målt som andel av befolkningen er det bare i Skottland flere går på kamp enn i Norge.

  • Tror nok at det ikke er noen av forslagene alene som holder. Men summen av dem. Og jeg tror at for småbarnsfamilier er mars og november vedlig dårlig. Midtukekampene kan selges billigere enn helgene, og filmer med gamle highlights nasjonalt og internasjonalt er bra greier på storskjermen:-)

   Og kanskje noen der ute har andre forslag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: