Retro-drakta kan glippe for Molde og Solskjær

Molde fotballklubbs 100-årsdrakt skal etter planen brukes i en jubileumskamp til sommeren. Men fotballforbundet bekrefter at det ikke er sikkert de får lov.

Blå og hvite striper, krage og knyting i fronten. Slik ser Moldes 100-årsdrakt ut. Om kort tid legges 1000 eksemplarer ut for salg. Men Molde FKs drøm om å få bruke dem i en serikamp kan bli stoppet av draktreglementet.

Magne Hoseth - med retrodrakta. Foto: Tingh/MoldeFK

-Molde må søke om å få lov til å bruke den. De må ha en god grunn eller et godt formål, sier informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund til Langelinjer.

Søndagens cupfinalist Follo ble nektet å bruke sin rosadrakt i finalen, selv om de fikk bruke den i semifinalen – som av enkelte blir kalt femifinalen. på grunn av rosafargen. Men Follo hadde et edelt formål med bruken av den rosa drakta. De samlet inn penger til Kreftforeningens brystkreftaksjon.

-På drakta er det en del reklame for Kreftforeningens samarbeidspartnere. Og det er disse reklamene som er årsaken til at Follo ikke fikk dispensasjon til draktbruken, ikke rosafargen, sier Svein Graff videre.

-Kan Molde forvente å få bruke sin retro-drakt?

-De må sende inn en godt begrunnet søknad. Jeg vil ikke forskuttere noen tillatelse. Det er forbundets kampreglement som gjelder og klubbene må melde inn sine drakter før seriestart. Ønsker de å fravike fra denne drakta i løpet av sesongen, må de søke om dispenasjon.

-Er det klubber som har fått dette i senere tid?

-Ja, Vålerenga fikk spille en kamp i grønn drakt i forbindelse med Hafslunds miljøfestival.

Vålerengas grønne drakt. Foto: VIF

Kampen ble spilt mot Aalesunds Fotballklubb 16. mai.

Drakta i større utgave. Foto: Tingh/MoldeFK

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 12. november 2010, in Fotball, Molde Fotballklubb, Sport, TV. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: