Får fotballjukserne som fortjent?

Dagens fotballspillere bruker mye krefter og energi på å «lure til seg» frispark og straffespark. Det er til tider stor skuespillerkunst å se fotball – særlig i sakte film.

Samtidig raser dem (og vi) på feilaktige dommeravgjørelser. Jeg synes å se en rød tråd i at de som jukser mest også får feil avgjørelser i mot seg. Ingen kvalitetssikret statistikk på området, men en følelse. Kanskje den eneste veien å gå til bedre domemravgjørelse er at trenerne slår ned på egne spilleres juksemakeri. Eller er det kanskje verd å få en del feilavgjørelser i bytte mot et juksestraffespark?

Noen spillere jukser, hyler og skriker så mye at det nesten grenser til at spillerens eget hjemmepublikum synes det er for mye av det gode.

Og for dem av oss med dårlig fotballhukommelse: Var det egentlig bedre dommere før?

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 14. september 2010, in Fotball, Sport, TV. Bookmark the permalink. 1 kommentar.

  1. Frank Tore Tangen

    Dette er et enkelt problem å løse for de høye herrer i FIFA. Hvis de vil. Noe det er tydelig at de IKKE er interessert i. Slik reglene praktiseres i dag er det jo lønnsomt å jukse. Hvorfor det ikke slås hardere ned på kjefting på dommertrioen er en gåte for meg. Se på håndballen! Kjefter du der, er det rett ut. Hvorfor skal det være annerledes i fotball? Sammenlignet med håndball på toppnivå kan man ikke kalle fotball en kontaktsport engang… I håndball er det feks slik at blåses det frikast motsatt vei, så skal ballen slippes med en gang. Slik kan det naturligvis ikke være i fotball. Da kan man jo risikere at motstanderlaget får tak i ballen før man har fått organisert forsvaret sitt ordentlig. Det skulle tatt seg ut! Jeg forutsetter faktisk at det er nok kloke hoder i fotballens øverste organer til å klekke ut en passende strategi som er slik at det IKKE LØNNER SEG Å JUKSE. De såkalte TV-ekspertene (jeg kjenner bare brukbart til situasjonen i Norge) får også ta sin del av ansvaret for at juksemakeriet opprettholdes ved at de legger seg flate for markedskreftene (?) og lager «underholdning» av tvilsomme dommeravgjørelser. Disse analyseres sønder og sammen ved hjelp av kameraer fra utallige vinkler. Hvor oppsiktsvekkende er det egentlig at dommere tar feil avgjørelser i løpet av nitti hektiske minutter der de heller ikke har muligheten til å støtte seg til tilgjengelig teknologi (videodømming)? Det må da være mulig å bevege seg bort fra dette neandertalstadiet og heller ta mere tak i de spillerne som saboterer selve spillets grunnidé gjennom sine forsøk på å lure til seg fordeler. Holdningsendringen i retning av en mer rettferdig kappestrid burde selvsagt starte i spilleren selv, men jeg har liten tro på at det skjer uten at voksne trenere og ledere klart sier fra i egne rekker om at dette ikke er akseptabelt. Hvem tør begynne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: