Barnebursdager – hjemmesnekret eller kjøpt og betalt?

Skal vi ta oss tid til å arrangere ungenes bursdager hjemme, eller holder det å kjøpe en runde i bowlinghallen, kinoen, hos  MacDonalds eller andre steder?

Minner om hjemmebursdag, bløtkake med lys, konvolutter med en femmer eller tier i, og obligatorisk fotografering av bursdagsbarnet (meg) omkranset av dagens gaver, svirrer i bakhodet. Det er sånn jeg husker bursdagene mine. Noen med søsken, nabobarn og et par av gutta fra speideren. Etterhvert litt færre gjester og bløtkaka byttet ut med mexicansk gryte med ris (i pose fra Toro). Men alltid hjemme.

Ting har heldigvis endret seg. På de fleste områder. Men når det gjelder bursdager har vi i vår familie fortsatt holdt en knapp på hjemmearrangerte. Travelt, ja vel. Men det er jo egentlig bare å rydde litt tid, slik jeg gjør når det er fotball på tv og andre viktige begivenheter:-)

Mange velger kjøpebursdag. Med det mener jeg bursdag utenfor huset. Hos overnevnte bursdagsarrangører. Jeg tror bursdagsbarna er like glade for sin feiring som de som har hjemmebursdag. Gjestene likeså. Og det er ikke sikkert at det blir så mye dyrere. Jeg vet ikke. Jeg har ikke noe imot slike bursdager. Men synes det er et interessant tema å diskutere. Diskusjoner om verdivalg er som regel det.

Jeg hører stadig replikken fra foreldre: -Det var så deilig å komme hjem etterpå og finne huset rent og ryddig.

Jeg synes ikke det er noe ork å rydde og vaske etter bursdager. For det første har vi blitt enda litt bedre kjent med ungenes venner, når de løper høylydt rundt i huset er det vel egentlig bare et tegn på glede, og når festen er over og dagen er over, så er det enda et minne i barnas (og voksne minnebok) som kan limes inn i hukommelsens minnebok. Og dèt er det såvisst verd. I en verden hvor det meste kan kjøpes for penger, mens det beste fortsatt er gratis:-)

PS: Ungene mine digger bursdager på Mac´ern, i svømmehallen, kino osv. Så ikke la dette innlegget bli oppfattet som et ønske om at de ikke skal bli invitert neste gang noen velger annerledes enn meg/oss:-)

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 11. september 2010, in Familie. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: