Har styret pressens tillit? (og spillet om Jonevrets avgang)

-Treneren har styrets fulle tillit, sier forballdirektøren og ser inn i TV-kamera. Men, bak trenergruppens rygg pågår arbeidet for fullt med å skifte dem ut. Kan journalistene leve med en direktør som ljuger for åpen mikrofon, selv om noen vil hevde at han hadde god grunn?

Få timer før Molde FK spiller mot Rosenborg på Lerkendal snakker styremedlemmer i Molde Fotball sammen om trenerens fremtid. De er bekymret. Dersom RBK vinner er Molde for alvor i trøbbel. Molde taper 3-1, og mobiltelefonsamtalene mellom styremedlemmer kommer oftere og oftere. Noe må gjøres. Det er få som tror på mirakler mot VIF. Og derfor ringes det til trenere (som ikke er under andre kontrakter) og til treneragenter. Moldes direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen og styreleder Erik Berg holder hverandre løpende orientert. Andre informeres litt sjeldnere. Det blir en hektisk uke. Uwe Rösler og Tom Nordlis navn går igjen i flere samtaler. Men styret samles ikke rundt bordet i første omgang. Dette er uoffisielle samtaler, må vite. I alle fall foreløpig.

Denne jubelen kostet Kjell Jonevret jobben.. eller ville den røket uansett?

-Tør vi satse på Rösler? Han er steinhard. Men kan redde oss. Hva sier publikum?

Styret er splittet. Det tviles. Men tiden er knapp. Kampen mot Vålerenga nærmer seg.

Og verken Kjell Jonevret eller  assistenttrener Erling Moe får direkte beskjed om at timeglasset er i ferd med å renne ut.

-Vi ante at noe var på gang, men fikk ikke vite noe direkte, sier de to.

-Beskjeden om avskjedigelsen kom overraskende, bekrefter Erling Moe. Tydelig rørt under sin siste lunsj i Akerkafeen som hjelpetrener  ( i alle fall i under Kjell Jonevret). Et klapp på skuldra er nok til at tårer tvinger seg frem i øyekroken.

Styret i Molde Fotball avholder ett ordinært styremøte, en en rekke telefonmøter, før VIF-kampen. Uwe Rösler får vite at jobben er hans dersom han vil ha den. De blir enige om å vente til kampen er over før den siste beslutningen taes. Molde taper, Tarje Nordstrand Jacobsen forteller at Jonevret har full tillit og at kontrakten varer ut nest år. Samtidig vet han at sannheten om Jonevrets skjebne er annerledes.

Jurister vil sikkert kunne gi Nordstrand Jacobsen rett i at kontrakten ikke var sagt opp. Men snakket han sant?

«Han kan sikkert ikke svare noe annet», mener mange.

-Hvorfor ikke, spør jeg.

Hva med å svare – som sant er – at både trenere, direktører, spillere og flere andre vurderes fortløpende? Det vil si, prestasjonenen vurdereres fortløpende. Det er ikke mistillit. Det er det som er sannheten.

Holder du ikke mål blir du satt på benken, flyttet til andrelaget, solgt, oppsagt o.l. Med god lønn i sekken. (Trener Jonevret har, etter det jeg har grunn til å tro, 75 prosent av moldelønna ut neste år, selv om han får ny jobb et annet sted.) Sånn er det. Du har stor tillit eller liten tillit. Og dette går i bølger. Det er ingen konstant faktor.

Nå raser reaksjonene på blant annet Facebook.: «Har mistet troa på styret, bedre å rykke ned med Jonevret enn å klare seg med  Rösler, har mistet fotballinteressen osv,osv». 80 prosent i en nettundersøkelse sier at det var feil å sparke Jonevret.

Jeg tror ikke på de som sier at de nå skal snu Molde FK ryggen fordi klubben har ansatt en kontroversiell kar som Uwe Rösler. De sterke utbruddene kommer fordi de har følelser for klubben. Sterke følelser.

Styret har gjort et meget dristig valg. Dersom Molde taper mot Strømsgodset (borte) i neste kamp vil Rösler være persona non grata hos mange når han entrer Aker Stadion til kampen mot Hønefoss.

Jonevret er en elsket person i Molde. Ble kåret til årets Romsdaling og bejublet av hjemmefansen. Spørsmålet er om det burde vært tatt andre administrative endringer helelr enn å sparke treneren. Kan klubbens problemer sitte andre steder i organisasjonen. Er klubben egentlig den åpne klubben den ønsker å være? Er de ærlige mot presse, publikum, sine ansatte og mot spillerne?

Klarer de å stoppe rykteflommen som pågår, eller klarer styre å endre/stoppe personer i klubben som driver et spill med egen og skjult agenda?

Snipp, snapp, snute, så er eventyret ute. Foto: Odd Roar Lange

Jeg tror ikke det. Jeg tror det neste halvåret kommer til å vise at jeg har rett. Det kommer til å blir flere store endringer i Moldeorganisasjonen.

Og de bør kommer fort dersom klubben vil bevare den positiviten som de har skaffet seg under Kjell Jonevret også inn i jubileumssesongen 2011. Ellers kan det være flere enn publikum og sponsorer som forlater Aker stadion.

-En fryktelig tung dag, sier Erling Moe, og rister på hodet.

-Men jeg skal hente to unger etterpå. Og dèt er det som gir livet mening, smiler Moe. En Moldegutt som kommer til å bli en viktig ressurs i Molde FK også i fremtiden. Når vonde dager er forbi og lyset igjen skinner over Aker stadion:-)

Reklamer

About Odd Roar Lange

Odd Roar Lange er prisbelønnet blogger, journalist, forfatter og foreleser. www.thetravelinspector.no har reiselivsstoff fra utlandet. For reiser i Norge: Følg reisebloggen www.toppenavnorge.no

Posted on 30. august 2010, in Fotball, Media, Sport. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: